Goodyear lucrează la pneul care se umflă singur în caz de pană

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 13.08.2011
Americanii de la Goodyear lucrează la un pneu capabil să se umfle singur atunci când se identifică o scădere de presiune la roată.

Câţi dintre noi nu ne-am enervat atunci când am făcut pană în timpul unei deplasări importante sau în timpul concediului? Ei bine, americanii de la Goodyear Tire & Rubber Company lucrează la un nou pneu care se poate umfla singur atunci când se identifică o scădere de presiune la roată. Sistemul poartă denumirea de Air Maintenance Technology (AMT) şi are la bază o idee foarte simplă, care nu necesită echipamente suplimentare exterioare.

"În timp ce tehnologia este complexă, ideea care stă la baza sistemului AMT este una relativ simplă şi are la bază energia provenită din mişcarea normală a roţii", a declarat Jean-Claude Kihn, vicepreşedinte Goodyear. Această tehnologie îi va ajuta pe şoferi să se asigure că pneul lor este umflat corespunzător, întrucât o anvelopă care nu dispune de presiunea corectă va duce la probleme legate de siguranţă, performanţă şi economie de carburant.

"O anvelopă care să-şi poată menţină presiunea de una singură este un produs pe care şoferii şi-l doresc de mulţi ani.

Goodyear a decis să preia această provocare, iar progresul făcut este unul foarte încurajartor", a completat Kihn.

Via | EgmCarTech

Comentarii (1)

  • grigore
    @Automarket
    Va rog ca atunci cand o sa faceti pana cu prima ocazie (cat mai repede) sa dati din pompa pana o sa se umfle, daca la voi pana cu scaderea de presiune e tot aia, desteptilor!...
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru