Pană pentru cel mai mare camion din lume: cum se cârpește o anvelopă de 30.000 de dolari

de Bogdan Mirică
Luni, 12.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O companie germană ne demonstrează cum se rezolvă pana unei anvelope de 30.000 de dolari. Pneul este folosit de unul dintre cele mai mari utilaje din lume: Earth Mover.

Pentru cei care nu știu, Earth Mover este unul dintre cele mai mari utilaje din lume, folosit la cariere de piatră sau alte exploatări uriașe. Dimensiunile impresionante ale utilajului fac din el o adevărată capodoperă a ingineriei moderne.

Ce se întâmplă atunci când una dintre componentele uriașe se defectează? Întreg procesul de reparație este unul impresionant. O companie germană, denumită Rema Tip Top, a publicat un scurt film de prezentare menit să ne arate procesul îndelungat și meticulos al reparării unei anvelope folosite de Earth Mover.

Estimata la 30.000 de dolari, adică aproximativ 28.000 de euro, anvelopa folosită de acest utilaj este mult prea costisitoare pentru a fi înlocuită de fiecare dată când apare o problemă. Garanția oferită de fabrică este de 4000 de ore de funcționare, tocmai pentru a justifica prețul uriaș.

Comentarii (2)

  • mergea si cu un petec de bicicleta facuta.
    5 4
  • Carcotasu' de serviciu
    La şnur mergea mai repede.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru