Grevă istorică în industria auto din SUA. Afectează Ford, General Motors și Stellantis

de Alexandru Monenciu
Vineri, 15.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Angajații din industria auto americană se află într-o grevă istorică împotriva celor 3 mari producători din Detroit: Ford, General Motors și Stellantis. Este afectată producția unor modele ca Bronco, Wrangler și Chevrolet Colorado.

United Auto Workers, sindicatul care îi reprezintă pe muncitorii din industria auto americană, a purtat discuții cu cei 3 mari producători auto din Detroit, adică Ford, General Motors și Stellantis, pentru prelungirea contractelor semnate în 2019, pe o perioadă de 4 ani.

Deși cei 3 giganți au propus o creștere salarială de 20%, discuțiile s-au blocat în ultimele ore de negocieri, iar angajații au intrat în grevă. Este prima grevă simultană care îi afectează pe cei 3 mari producători auto din Detroit.

Acțiunea de protest afectează uzinele Ford, General Motors și Stellantis din Michigan, Ohio și Missouri. În consecință, producția unor modele ca Ford Bronco, Jeep Wrangler și Chevrolet Colorado a fost oprită.

Oficialii celor 3 producători au reacționat la scurt timp și s-au declarat dezamăgiți de acțiunile sindicatului.

Greva ar putea dura tot weekend-ul. Dacă nu se ajunge la o înțelegere, ar putea fi afectate și alte uzine de pe teritoriul american.

Totodată, sindicatul ar putea schimba strategia și ar putea bloca toate uzinele unui singur producător.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru