Stellantis nu va participa la salonul de tehnologie CES 2024 din cauza grevei sindicatelor

de Tiberiu Safta
Miercuri, 18.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Stellantis a anunțat oficial că și-a anulat participarea în cadrul ediției de anul viitor a Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Motivul invocat este acela de a-și proteja capitalul în contextul grevei UAW, un sindicat din care face parte și Stellantis.

Sindicatul Lucrătorilor din Industria Auto din America, mai bine cunoscut ca UAW, a intrat în grevă în luna septembrie. Acest eveniment a cauzat o nouă criză majoră pentru industria americană de automobile. Marii producători de vehicule de aici, Ford, General Motors și Stellantis sunt membri ai acestui sindicat. Recent, Elon Musk a sugerat chiar faptul că dacă cerințele UAW vor fi respectate, există riscul ca cei 3 producători să intre în faliment.

În contextul acestei crize, Grupul Stellantis a anunțat oficial că nu va mai participa în cadrul ediției din 2024 a Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Într-un comunicat oficial, grupul multinațional precizează: "Pe măsură ce costurile grevelor UAW în curs împotriva Stellantis continuă să crească, compania a decis să-și anuleze prezentările planificate pentru CES 2024."

Mai mult, Stellantis "execută contramăsuri temeinice pentru a atenua impactul financiar asupra sa și pentru a-și proteja capitalul." Din cauza acestei crize, este posibil ca Stellantis să-și anuleze inclusiv planurile de participare și în cadrul unor viitoare evenimente auto, precum SEMA sau chiar Salonul Auto din Los Angeles.

via Stellantis

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru