Honda a prezentat SUV E:Concept: prototipul anticipează viitorul model electric de serie al constructorului japonez

de Daniel Popescu
Luni, 28.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a prezentat la Salonul Auto de la Beijing prototipul SUV E:Concept, care anticipează liniile de design ale următorului model electric de serie al constructorului. Acesta va fi dezvoltat inițial pentru piața chineză.

Honda este unul dintre constructorii prezenți la Salonul Auto de la Beijing, care a început sâmbătă, iar japonezii au profitat de oportunitate pentru a prezenta un prototip electric.

Honda SUV E:Concept este un prototip care anticipează liniile de design ale următorului model electric dezvoltat de Honda, însă niponii au oferit doar informații sumare despre acesta. Prototipul are forma unui SUV echipat cu numai două uși.

Partea frontală se remarcă prin absența grilei și farurile LED foarte înguste și alungite, conectate printr-o bară luminoasă orizontală. O tematică asemănătoare de design este vizibilă și în partea din spate, cu stopuri înguste conectate de o bară orizontală. Honda nu a publicat nicio imagine cu interiorul, însă cel mai probabil acesta este echipat cu mai multe ecrane touch.

Pe de altă parte, producătorul nu a oferit niciun fel de detalii despre specificațiile tehnice ale prototipului, astfel că nu este clar ce sistem de propulsie are sau care este autonomia electrică.

În schimb, Honda a menționat că SUV E:Concept va fi echipat cu numeroase sisteme de asistență avansate din cadrul suite Honda Sensing, dar și cu un asistent virtual dotat cu algoritmi de inteligență artificială. Deloc surprinzător, sistemul de infotainment va fi compatibil cu sisteme de conectare la telefon precum Apple CarPlay sau Google Android Auto și va primi update-uri prin internet.

În faza inițială, versiunea de serie a prototipului Honda SUV E:Concept va fi dezvoltată în China, însă nu este exclus că ulterior să-și facă apariția și în Europa.

Via Honda

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    mi se pare mie sau zici ca decoleaza cu botul ala ridicat ca o volga neagra din anii 50?
    bine ca are multe ecrane parasisteme si algoritmi ca restu nu conteaza, nici macar pretul fiindca vad ca si scumpetea mica de honda-e tot se vinde.
    apropo si ea putea fi plimbata in turul electric a.m. pe linga citigo-e si alte 2-3 absente.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru