Honda CR-V transformată în mașină de curse: șasiu tubular și motor hibrid cu 800 CP

de Alexandru Monenciu
Marti, 28.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile prezintă noul CR-V Hybrid Racer. Exemplarul unicat, gândit ca un "laborator de teste", are un șasiu tubular și un motor hibrid care dezvoltă 800 de cai putere.

Japonezii de la Honda au pus la lucru mai multe departamente din SUA, iar rezultatul final îl poți admira în imaginile alăturate. Este vorba despre CR-V Hybrid Racer, un vehicul demonstrativ gândit ca un "laborator de teste".

Honda CR-V Hybrid Racer are un șasiu tubular, multe componente din fibră de carbon și o serie de elemente de caroserie împrumutate de la actualul SUV CR-V. Sistemul de frânare a fost preluat de la NSX de specificație GT-3.

Mai important decât aspectul este, desigur, trenul de rulare. Acesta anunță viitorul sistem de propulsie pe care îl vom vedea, din 2024, la mașinile din IndyCar.

Ansamblul hibrid este compus dintr-un motor V6 de 2.2 litri, unitate MGU (ca în Formula 1) și un supercondensator. Sistemul dezvoltă în total 800 de cai putere pe care îi livrează prin intermediul unei transmisii Xtrac cu 6 rapoarte.

Așa cum spuneam, Honda CR-V Hybrid Racer este un exemplar unicat. Mașina va fi expusă și va putea fi văzută în acțiune (în scopuri demonstrative) în cadrul mai multor evenimente din calendarul IndyCar.

via Honda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru