Honda despre viitorul NSX: „Ne dorim emoţia lui Ferrari 458 Italia şi preţul lui Porsche 911”

de Bogdan Mirică
Marti, 29.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda face ultimele pregătiri pentru lansarea lui NSX. Modelul sportiv caută să convingă publicul prin emoţie şi plăcerea de a conduce, nu prin cifre înşirate pe hârtie.

De mai mulţi ani, Honda se străduieşte să lanseze un înlocuitor pentru legendarul NSX. Modelul sportiv a fost deja anticipat de mai multe concepte şi este în faza de finalizare. Înainte de a-l aduce pe stradă, oficialii mai au o ultimă dilemă: cum se va poziţiona NSX faţă de ceilalţi rivali cu tradiţie.

Divizia de marketing caută un mesaj care să promoveze cât mai bine calităţile maşinii create de inginerii japonezi. Însuşi Ted Klaus, şeful departamentului de dezvoltare, recunoaşte că este marea provocare o reprezintă comunicarea datelor tehnice ale maşinii. „NSX nu a fost niciodată un set de date tehnice înşirate pe o hârtie. Ca şi în cazul originalului, noul NSX nu va câştiga prima pagină a revistelor cu puterea sa. Vor conta alte calităţi pe care nu le poţi nota pe hârtie: implicarea şi plăcerea de a conduce”, a declarat Klaus.

„Vrem ca NSX să suscite aceeaşi emoţie ca Ferari 458 Italia la preţul unui Porsche 911”

Ted Klaus
directorul departamentului de cercetare Honda
Tot el a continuat: „Ca ingineri suntem pasionaţi de numere, însă dacă nu ne supunem anumitor criterii putem pierde esenţa.” Printre concurenţii viitorului NSX enumeraţi de Klaus se numără Nissan GT-R, Porsche 911, Audi R8, Ferrari 458 şi McLaren MP4-12C.

Oficialul Honda susţine că îşi doreşte ca urmaşul lui NSX „să suscite aceeaşi emoţie ca Ferari 458 Italia, la preţul unui Porsche 911.

Sunt de părere că putem obţine această reţetă cu ajutorul tehnologiei hibride.”

Noul Honda NSX a fost expus în versiune de pre-producţie vara aceasta. Modelul de serie va apărea pe stradă abia în 2015.

via autocar

Comentarii (1)

  • De cand il asteptam sa apara! E vremea ca Honda sa reinnoade traditia masinilor sport!
    17 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru