Honda mizează pe ecologie: japonezii vor dezvolta motoare electrice împreună cu Hitachi

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 08.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a încheiat un parteneriat cu Hitachi pentru a dezvolta motoare electrice pentru mașini hibride, plug-in hybrid și electrice.

În mai puțin de o lună, Honda a făcut trei anunțuri importante prin care demonstrează că este determinată să se implice semnificativ în industria mașinilor ecologice.

Astfel, dacă la jumătatea lunii ianuarie aflam că producătorul japonez s-a aliat cu alți 4 mari constructori pentru a promova mașinile electrice cu alimentare cu hidrogen, câteva săptămâni mai târziu Honda a incheiat un parteneriat cu General Motors care promite dezvoltarea unor platforme comune care să conducă la scăderea preţurilor maşinilor alimentate cu hidrogen.

Urmareste Automarket
Cel mai nou anunț vizează de data aceasta o colaborare între Honda și Hitachi, o companie japoneză cu activități în numeroase ramuri industriale, inclusiv auto.
Cele două părți vor colabora pentru a dezvolta motoare electrice pentru mașini hibride, plug-in hybrid și electrice, însă Honda va continua să producă și propriile sale unități.

La fel ca și în cazul celui cu General Motors, parteneriatul are rolul principal de a reduce costurile de producție pentru motoarele electrice, iar unitățile vor fi produse la 3 dintre uzinele Honda din Japonia, China și Statele Unite.

Chiar dacă nu este o companie foarte cunoscută în segmentul auto, Hitachi produce în prezent motoare electrice și pentru Nissan, Toyota și General Motors.

Via Hybrid Cars

Comentarii (2)

  • rotila
    @ AM err!
    Hitachi este o firma foarte cunoscuta in industria auto . sunt peste 40 de ani de cand face sisteme de sonorizare, video, comunicatii, computere (motor,bord,info etc.) cine stie,cunoaste.
    6 2
  • Hitachi a inceput sa vanda motoare electrice pentru masini in 1999, pentru producatori auto din Japonia, iar de atunci tehnologia firmei s-a tot dezvoltat.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru