Honda publică un teaser cu două mașini sport electrice. Unul dintre modele, înlocuitor al lui NSX

de Tiberiu Safta
Marti, 12.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a prezentat un nou plan de electrificare a gamei sale de modele până în 2030. În cadrul prezentării, constructorul japonez a lansat și câteva imagini cu două mașini sport electrice. Unul dintre acestea ar urma să îl înlocuiască pe NSX, iar celălalt va fi noua navă-amiral a companiei.

Constructorul nipon a dezvăluit detalii noi despre planurile sale cu privire la tranziția către un portofoliu de modele electrice până în 2030. Cu această ocazie, Honda a oferit primele imagini oficiale cu două modele sport noi, care vor avea propulsie complet electrică.

Din ceea ce se poate vedea în imagini avem, pe de-o parte, o mașină cu propulsorul amplasat la mijloc. Cel mai probabil, aceasta va înlocui actualul model NSX, care va fi ieși din fabricație în decembrie 2022. Cealaltă mașină pare a fi un coupe GT cu propulsorul amplasat în față. Despre aceste mașini, Honda a spus că una dintre ele va fi un produs de specialitate, iar cealaltă va fi noua navă-amiral a companiei, fără a oferi mai multe detalii.

În ceea ce privește planul de electrificare, Honda dorește să lanseze nu mai puțin de 30 de modele electrice noi până în 2030. În prima jumătate a deceniului curent, constructorul nipon va lansa două modele electrice noi în 2024 pentru piața din America de Nord.

Aceste modele vor fi construite în colaborare cu General Motors. Cei doi constructori au stabilit un parteneriat pentru dezvoltarea vehiculelor electrice pe o platformă comună.

Pentru piața din Japonia, Honda va introduce un vehicul comercial electric de dimensiuni mici în același an. În piața din China, constructorul japonez își propune să introducă 10 modele electrice până în 2027.

De asemenea, în 2026, Honda va debuta platforma e: Architecture, iar în 2027 va fi lansat primul model construit pe platforma dezvoltată împreună cu General Motors. Așa cum a fost anterior menționat, constructorul nipon va lansa 30 de modele electrice noi până în 2030 și țintește să producă 2 milioane de vehicule pe an.

via Honda

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    asa, tati! apropo, japonezii cum stau cu statiile de incarcare? cumpara mai mult ca europenii?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru