Honda și General Motors vor dezvolta împreună mașini electrice

de Tiberiu Safta
Miercuri, 06.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda și General Motors au încheiat un parteneriat prin care vor dezvolta o platformă comună dedicată mașinilor electrice. Primul model care va beneficia de această platformă va debuta în 2027, în Statele Unite.

Constructorul japonez a anunțat un parteneriat nou cu gigantul american în care cei doi vor dezvolta o platformă nouă pentru viitoarele mașini electrice. Primul model bazat pe noua platformă va fi lansat în 2027, pe piața din Statele Unite. Toate modelele bazate pe viitoarea platformă vor beneficia și acumulatori cu tehnologia Ultium, dezvoltată de General Motors.

Deocamdată, cele două companii au în plan lansarea unui nou crossover electric. După lansarea din 2027, platforma va fi utilizată la nivel global. Cei doi constructori ar urma să colaboreze și la dezvoltarea unor baterii noi pentru vehiculele electrice, în contextul în care ambii dezvoltă baterii de tip solid state.

Mary Barra, șefa General Motors a declarat: „GM și Honda vor împărtăși cele mai bune strategii de tehnologie, design și de producție pentru a livra mașini electrice accesibile și dorite la nivel global”.

Anterior, Honda a anunțat că va lansa un crossover electric care se bazează pe platforma Ultium dezvoltată de General Motors.

Modelul, numit Prologue, va fi lansat pe piața din America de Nord în 2024 și nu va fi construit de Honda, ci chiar de către General Motors.

via General Motors

Comentarii (2)

  • Seriff
    Masini electrice? Honda a facut chestia aia numita HONDA E, nu o cumpara nimeni, e urata, mica, autonomia e penibila si masina e mega scumpa, a fost un fail total la vanzari, mai bine ar face ce au facut odata si a mers si anume motoare aspirate fiabile, asta vor oamenii, nu masini de 25.000 euro cu autonomii de 200 km si urate cu spume.
    9 6
  • Nu toți sherif… doar cei realiști adică peste 90% ;)
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru