Honda și Nissan, parteneriat pentru dezvoltarea de mașini electrice

de Alexandru Monenciu
Vineri, 15.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda și Nissan se gândesc la un parteneriat pentru dezvoltarea de mașini cu zero emisii. De asemenea, cele două companii vor să colaboreze și pentru diferite soluții software.

În urmă cu câteva zile, presa din Japonia vorbea despre un posibil parteneriat între Nissan și Honda.

Acum, totul a devenit oficial, având în vedere că cei doi mari producători de automobile au semnat un memorandum de înțelegere pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate care să arate dacă ar fi benefic un parteneriat.

Colaborarea dintre Nissan și Honda se va axa, în principal, pe dezvoltarea de mașini electrice. Dar, sunt șanse foarte mari ca acest parteneriat să fie extins și la dezvoltarea de soluții software pentru mașinile autonome.

Potrivit presei nipone, cei doi producători vor să dezvolte o platformă nouă, dedicată exclusiv mașinilor cu zero emisii.

Având în vedere că acest parteneriat se află într-o fază incipientă, vor mai trece câțiva ani până vom face cunoștință cu o mașină electrică dezvoltată de Nissan-Honda.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru