Honda ține prea mult la fanii săi: viitorul Civic Type R nu va folosi o cutie automată CVT

de Bogdan Mirică
Sambata, 07.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial Honda a dezmințit informația potrivit căreia viitorul Civic Type R ar urma să primească o cutie automată de tip CVT.

Honda a fost pe punctul de a-și înfuria fanii, la fel cum a făcut-o și Renault, atunci când a lansat Clio RS. Potrivit unor declarații făcute de oficialii Honda pentru revista britanică Car Magazine, viitorul Civic Type R ar fi oferit opțional și o cutie automată de tip CVT.

Declarațiile au fost dezmințite însă de un oficial Honda, din fericire pentru puriștii gamei. Potrivit noilor informații, Honda Civic Type R va folosi doar o cutie manuală, păstrând astfel caracterul sportiv al compactei de performanță.

Dezmințirea se adaugă celorlalte vești bune, care anunțau deja că centrul de greutate va fi mai coborât, iar resursele vor fi transmise doar punții față. Așadar, fără tracțiune integrală pe viitorul Civic Type R.

Propulsia va fi asigurată de o versiune îmbunătățită a motorului de 2.0 litri turbo, regăsit pe versiunea actuală Type R. Acesta va fi modificat pentru a oferi cel puțin 320 de cai putere.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru