Honda va muta producția din Europa în SUA și Canada: fabricile din Marea Britanie și Turcia vor închise peste doi ani

de Paul Cosma
Luni, 25.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a anunțat că producția sa din Europa va fi relocată în SUA și Canada, după ce fabricile din Marea Britanie și Turcia vor fi închise în 2021.

Săptămâna trecută, Honda a confirmat speculațiile apărute în presa internațională cu privire la viitorul uzinei pe care o deține în localitatea britanică Swindon.

Japonezii au anunțat că vor închide uzina din Marea Britanie în 2021. De asemenea, Honda a confirmat că producția versiunii sedan a lui Civic de la uzina pe care o deține în Turcia va înceta tot în 2021, însă facilitatea de producție nu va fi închisă.

Constructorul nipon spune acum că producția sa din Europa va fi mutată în SUA și Canada, în urma “reorganizării globale a activității de producție”.

“În urma eforturilor de optimizare a producției la nivel global, am ajuns la concluzia că vom produce modelul Civic în America de Nord, a declarat CEO-ul Honda, Takahiro Hachigo.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA), Honda a comercializat doar 135.000 de unități în Europa în 2018, în scădere cu 3.4%, în condițiile în care vânzările globale ale producătorului sunt estimate la circa 3.7 milioane de unități pe an.

Via Automotive News

 

Comentarii (6)

  • Anonim
    O decizie normala ! Se muta unde au vanzari , in Europa nu rup cu vanzarile , masinile lor nu sunt pe gustul europenilor.
    16 0
  • pentru cei care vor sa compare vanzarile Honda in europa cu ceilalti producatori - https://www.acea.be/uploads/press_releases_files/20190115_PRPC_1812_FINAL.pdf
    0 2
  • https://www.acea.be/uploads/press_releases_files/
    20190115_PRPC_1812_FINAL.pdf
    0 2
  • Corocsenie Adrian
    @Anonim
    Corect. Nu isi merita painea data de ei , europenii.
    5 2
  • normal la americani e plin de Toyota Nissan Honda Mazda pt ca sint masini fiabile , probabil si preturi bune si au modele frumoase ...berline care sint agresive in sensul bun
    2 0
  • Piata europeana este pe de o parte foarte competitiva si pe de alta parte e indragostita de diesel. Honda are doar Civicul si CRV-ul care conteaza si sunt ambele in categorii supercompetitive. Apoi mai este si problema Civicului universal care nu prea e pe gustul europenilor. Iti mai vine si un brexit pe cap si ai toate motivele unei retrageri tactice.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru