Hypercar-ul Aston Martin Valkyrie Spider de 1.176 CP, prezentat în California

de Paul Cosma
Vineri, 13.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Concursul de Eleganță de la Pebble Beach a găzduit debutul oficial al hypercar-ului Aston Martin Valkyrie Spider. Versiunea cu plafon detașabil poate atinge o viteză maximă de 330 km/h.

Aston Martin Valkyrie Spider, un hypercar hibrid dezvoltat împreună cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing și-a făcut apariția în fața publicului american de la Monterey Car Week în versiunea Spider. 

Valkyrie Spider diferă de un Valkyrie cu plafon fix doar la nivel structural, prin ranforsări ale șasiului din fibră de carbon. Totodată, inginerii au recalibrat suspensia și sistemul de aerodinamică active. 

Cu plafonul instalat, viteza maximă a lui Valkyrie Spider este de 350 km/h. Fără plafon, viteza maximă scade la 330 km/h, potrivit datelor Aston Martin. 

Hypercar-ul Valkyrie Spider este echipat cu un motor V12 de 6.5 litri dezvoltat împreună cu specialiștii din cadrul Cosworth. Acesta poate dezvolta 1.014 cai putere și 740 Nm, iar în total, sistemul hibrid (realizat în colaborare cu Rimac) dezvoltă 1.176 de cai putere la 10.500 rpm și 900 Nm la 6.000 rpm. 

Valkyrie va fi produs în doar 150 de exemplare, care au fost deja rezervate. Producția lui Valkyrie Spider va număra 85 de unități, iar livrările sunt programate pentru a doua jumătate din 2022. 

Via Aston Martin

Comentarii (2)

  • ...Iarăși Rimac?!
    Nu m-ar mira să fie implicați și-n dezvoltarea lui Devel (sic) Sixteen -- chestia cu 4 roți, 16 cilindri și 5.000 CP făcută-n Dubai.

    Back ontopic, Miles Nürnberger a conceput o Valkyrie memorabilă, deja rezervată probabil de aceiași 150 colecționari vizați de Rimac Nevera și Pininfarina Battista.
    Și care nu știu dacă vor vedea prea des asfaltul.

    p.s. Mor de curiozitate doar cum vor arăta Daciile desenate de el, mai ales dacă nu-l mai temperează Laurens van den Acker.
    19 0
  • Acelasi Miles de care s-au luat colegii de forum ca are figura nu mai stiu cum. Poftim cartea lui de vizita... o masina de pus poster pe perete!
    14 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru