Hyundai a creat un robot automat de încărcare pentru mașinile electrice

de Tiberiu Safta
Miercuri, 22.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Hyundai a dezvăluit o tehnologie care să înlocuiască stațiile de încărcare electrice. Este vorba despre un robot automat de încărcare, ce funcționează de la distanță și alături de tehnologia de parcare automată văzută la astfel de mașini.

Grupul sud-coreean tocmai a creat un robot automat de încărcare, conceput special pentru mașinile electrice. Acesta înlocuiește, evident, stațiile de încărcare tradiționale și poate fi folosit chiar și în incinte închise, cum ar fi în garaj.

Dispozitivul inteligent se folosește de un braț pentru utilizarea încărcătorului, alături de o cameră video specială 3D cu tehnologie pe bază de inteligență artificială. Astfel, la cererea posesorului, robotul introduce încărcătorul în priza de încărcare a mașinii, iar atunci când bateria este încărcată complet, robotul scoate automat încărcătorul din priză.

Hyundai explică faptul că dezvoltarea unui astfel de robot a fost un proces foarte complex. Asta pentru că robotul trebuie să ia în calcul poziția exactă a vehiculului parcat, precum și forma prizei de încărcare și unghiul de introducere al acestuia.

De asemenea, robotul a fost testat și în condiții extreme, astfel încât acesta este rezistent la apă și la praf.

Practic, așa cum spune Hyundai, robotul poate funcționa și în timpul unei furtuni și chiar în deșert.

Robotul se mai folosește și de câțiva senzori de siguranță pe bază de laser. Cu ajutorul acestora, robotul îi avertizează pe trecători că acesta se află în funcțiune.

Un lucru interesant despre noul dispozitiv este faptul că acesta nu are roți. Asta pentru că robotul funcționează în tandem cu tehnologia de parcare automată a mașinilor electrice. Astfel, mașinile se vor putea parca singure într-un spațiu special amenajat pentru realimentare, de unde robotul va folosi doar brațul său pentru a introduce și a scoate încărcătorul din priză.

Hyundai va prezenta și va demonstra public noul dispozitiv în cadrul Salonului de Mobilitate de la Seul, un eveniment care are loc în perioada 31 martie – 9 aprilie.

via Hyundai

Comentarii (5)

  • Șoferul nu mai are grija alimentării, lasă mașina în parcare și o ia gata încărcată... a doua zi.

    Observați în filmuleț cum șoferul să dă jos din mașină și dă cu spatele din telecomandă pentru a nu mai fi nevoit să dea el cu spatele, cum făceau bunicii noștri.
    13 3
  • unu altu
    Nu mai suntem nici noi ce-am fost odata, Vom deveni toti lenesi, grasi si besinosi ca americanii si englezii. Daca asta era o mare problema, faptul ca puneai mana pe incarcator si il conectai la masina .... las-n p#&% de treaba. Prea departe mergem cu AI. Si subiectele la teze si Bac vor fi facute de AI. Nu mai trebuie nici sa gandim.
    9 1
  • Seriff
    Ce prostie, cand se strica robotul ala o sa coste mai mult decat costa Dacia Spring sa il repari:))
    6 2
  • @sheriff
    ai avea curaj sa te intorci cu spatele la robot?
    3 5
  • Ai grija ca te ataca spălații pe creier… cum ești împotriva dezvoltării, a evoluției? De la om, ființa vie capabilă sa dezvolte soluții, sa gândească, sa se bucure de natura si de viața… la o ființa palida, fleașcă si dependentă de touch screen… asta înseamnă “dezvoltarea” peste nevoi. Ce roboti umanoizi visează unii??? Prosti… se transforma unii oameni in așa ceva, deja avem câțiva pe aici. Nu dau numele ca nu vreau sa omit pe vreo unul si se lasă cu supărări ;)
    PS prin unele tari, îți lași masina la alimentat, verifica presiunea in pneuri, da muștele de pe parbriz… totul in 5 minute in care mergi si la baie, si benzina costa 4 lei. Are un om un job ca atâta vrea și îi este bine.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru