Hyundai a cumpărat producătorul de roboți umanoizi Boston Dynamics: tehnologia va fi folosită la viitoarele mașini autonome

de Daniel Popescu
Duminica, 13.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a anunțat că a achiziționat producătorul de roboți umanoizi Boston Dynamics. Pe termen lung, constructorul intenționează să utilizeze tehnologia roboților inclusiv pentru mașini autonome.

Hyundai a anunțat la sfârșitul acestei săptămâni o achiziție mai puțin obișnuită pentru un producător de mașini. Constructorul sud-coreean a cumpărat 80% din pachetul de acțiuni al producătorului de roboți umanoizi Boston Dynamics.

În prima fază, tehnologia dezvoltată de Boston Dynamics va fi folosită pentru dezvoltarea de roboți logistici și de service pentru uzinele constructorului.

Pe termen lung, planurile prevăd ca tehnologia să fie adaptată pentru a putea fi folosită inclusiv ca sisteme de asistență pentru viitoarele mașini autonome.

De altfel, Hyundai a prezentat anul trecut un concept pentru o mașină cu picioare flexibile capabilă să parcurgă orice suprafață de teren. Un astfel de vehicul este ideal pentru misiuni de salvare.

Boston Dynamics este o companie desprinsă din celebrul Massachusetts Institute of Technology (MIT) care a fost deținută de Google înainte de a fi cumpărată de japonezii de la SoftBank. Cel mai nou produs al companiei este robotul umanoid Spot, care este capabil să patruleze în depozite în locul paznicilor umani.

De la lansare și până în prezent, Boston Dynamics nu a raportat nicodata profit, însă Hyundai a plătit aproximativ 800 de milioane de euro pentru a obține 80% dintre acțiuni.

Via The Verge

Comentarii (1)

  • Si uite asa,asiaticii vor cumpara cand nu o vor putea copia,toata tehnologia de ultima ora pe care o inventeaza albii,bucata cu bucata.
    https://m.youtube.com/watch?v=LikxFZZO2sk
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru