Hyundai a vândut şase milioane de maşini de la debutul său pe piaţa din Europa

de Bogdan Mirică
Marti, 25.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai sărbătoreşte atingerea unui număr important de maşini vândute pe piaţa din Europa. Constructorul coreean a reuşit să ajungă la borna cu numărul şase milioane după o prezenţă europeană de 37 de ani.

Urmareste Automarket
Hyundai sărbătoreşte un record de producţie important în istoria europeană a companiei coreene. Potrivit unui comunicat oficial emis de asiatici, Hyundai Motors a reuşit să vândă şase milioane de maşini clienţilor europeni, de-a lungul prezenţei sale de 37 de ani pe Bătrânul Continent.

În cele aproape patru decenii, Hyundai şi-a mărit constant cota de piaţă.

Chiar şi aşa, coreenilor le-au trebuit 19 ani pentru a reuşi să vândă primul lor milion de maşini în Europa. Performanţa s-a îmbunătăţit constant şi ultimul milion de vehicule a fost consemnat în doar doi ani.

Esential 22 de modele plănuieşte să lanseze Hyundai în următorii patru ani.
300.000 de maşini produce în fiecare an uzina Hyundai din Cehia.
1977 este anul în care Hyundai a debutat pe piaţa europeană.
Pentru a se apropia de clienţii din această zonă a lumii, Hyundai a dezvoltat o infrastructură care include facilităţi de producţie, de cercetare şi motorsport. Suma totală investită se ridică la trei miliarde de euro. Dezvoltarea regională a însemnat ca un procent de 95% dintre maşinile existente în gama europeană să fie gândite şi dezvoltate la centrul special creat la Russelsheim, în Germania, locul naşterii unui alt constructor auto important, Opel.

De asemenea, producţia modelelor coreene are loc în proporţie de 90% în Europa, la uzinele Hyundai din Cehia şi Turcia, fiecare cu o capacitate anuală de 300.000, respectiv 200.000 de unităţi.

Pentru a garanta o traiectorie ascendentă şi în continuare, Hyundai a lansat programul de dezvoltare „Product Momentum 2017”.

Acesta presupune lansarea a 22 de modele noi şi derivate în următorii patru ani pe piaţa europeană. Această ţintă le va aduce coreenilor o mult râvnită cotă de piaţă de 5% până în 2020.

via newspress (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru