Hyundai ar putea dezvolta un model de performanță N de sine-stătător: o sportivă cu două locuri sau un model bazat pe Kia Stinger GT

de Daniel Popescu
Vineri, 31.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai intenționează să extinga gama N cu un model de sine-stătător sub forma unei sportive cu două locuri sau a unui model bazat pe Kia Stinger GT, potrivit unor surse neoficiale.

Hyundai este unul dintre constructorii care mizează puternic pe dezvoltarea unor modele de performanță pentru a genera o creștere a vânzărilor și, mai ales, a profiturilor, iar următorul pas ar putea fi lansarea unui model de performanță de sine-stătător.

Informația a fost anunțată de publicația Autocar pe baza unor surse din cadrul constructorului asiatic, iar printre opțiunile pe care acesta le are în vedere se numără o sportivă cu două locuri sau un model bazat pe Kia Stinger GT.

Pentru moment, oficialii Hyundai evită să confirme aceste informații și susțin că se concentrează doar pe versiuni de performanță ale unor modele deja existente în gamă.

"În prezent nu avem nevoie de un model de referință pentru gama N. Dezvoltarea modelelor N trebuie să devină o rutină și acesta este stadiul în care trebuie să fim consecvenți. Trebuie să fim atenți cu acest succes inițial și cu ceea ce facem mai departe. Nu trebuie să generăm așteptări pe care nu le putem onora", a explicat Albert Biermann, șeful departamentului de dezvoltare pentru modele de performanță din cadrul Hyundai-Kia.

Gama N a debutat în 2017 cu lansarea Hot Hatch-ului Hyundai i30 N și a continuat în acest an cu prezentarea oficială a lui Hyundai Veloster N.

Pe listă se află Hyundai i30 Fastback N, pentru care producătorul a publicat deja câteva imagini camuflate din timpul unui test desfășurat pe circuitul de la Nurburgring.

Via Motor1, Autocar

Comentarii (1)

  • Dar sa il faca, cine ii opreste? Asa si eu pot sa zic ca voi scoate pe piata una alta...ca doar nu ma doare gura...
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru