Hyundai confirmă dezvoltarea unui Hot Hatch subcompact: i20 N debutează în 2020

de Cornel Șocariciu
Marti, 12.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a confirmat dezvoltarea lui i20 N. Hot Hatch-ul subcompact va fi lansat anul viitor și va primi modificări consistente la nivelul trenului de rulare, dar și îmbunătățiri de design.

Hyundai are în plan dezvoltarea unor modele noi de performanță. În prezent, producătorul asiatic are în gamă două produse: i30 N și i30 Fastback N. Ambele versiuni sunt echipate cu un motor pe benzină de 2.0 litri capabil să ofere până la 275 CP (în echiparea Performance) și 353 Nm.

Dar în perioada următoare, gama de vehicule de performanță ar urma să crească. Conform oficialilor Hyundai, anul viitor vom face cunoștință cu i20 N.

În prezent, Hyundai concurează în Campionatul Mondial de Raliuri alături de i20 WRC, iar experiența și cunoștințele acumulate de inginerii constructorului asiatic vor sta la baza proiectului i20 N.

Hot Hatch-ul de clasă mică va primi o suspensie ceva mai rigidă, un sistem de frânare mult îmbunătățit și o direcție mai precisă. De asemenea, asiaticii vor oferi și un pachet exterior mult mai agresiv.

Pentru moment, oficialii Hyundai încă nu au oferit detalii cu privire la motorizarea pregătită pentru viitorul i20 N, însă voci apropiate companiei spun că Hot Hatch-ul subcompact va oferi cel puțin 200 de cai putere.

Există și surse care menționează o motorizare capabilă să genereze până la 250 CP.

Tot în 2020, Hyundai ar urma să lanseze și Tucson N, SUV-ul de performanță fiind confirmat de oficialii constructorului sud-coreean încă din 2018.

"Tucson este în dezvoltare și vor urma și alte modele", a precizat Byung Kwon Rhim, directorul de vânzări al Hyundai, cu ocazia lansării noii generații Santa Fe.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • someone
    sant curios ce motor vor oferi pt i20N: cel de 1.6 si 204 cai , care e potrivit pt clasa mica? sau ceva de 250 cai care ar putea fi cel de 2.0, o cilindree mare pt clasa mica.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru