Hyundai confirmă o generație nouă pentru i10, i20 și i30

de Alexandru Monenciu
Marti, 07.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful diviziei Hyundai din Europa confirmă noua generație a modelelor i10, i20 și i30. Din 2035, constructorul asiatic va comercializa numai modele cu zero emisii pe Bătrânul Continent.

Normele tot mai stricte de emisii și introducerea normei Euro 7 va duce la dispariția modelelor de dimensiuni mici, echipate cu motoare termice.
Din cauza prețurilor care vor fi tot mai mari, majoritatea producătorilor de automobile aleg să transforme aceste modele în mașini cu zero emisii.

Totodată, viitorul modelelor de dimensiuni mici este incert și din cauza cererii tot mai mari pentru SUV-uri și crossovere.

Chiar și așa, Hyundai tocmai a confirmat că va exista o nouă generație pentru i10, i20 și i30. Constructorul asiatic a făcut anunțul prin vocea lui Michael Cole, șeful Hyundai Europa.

"Acum ne gândim la strategia pe termen lung pentru ceea ce va urma sub Kona. Deocamdată, i10, i20 și i30 sunt încă în planul nostru, chiar și pentru următoarea generație. Nu vrem să pierdem niciun client. Nu vreau să mă îndepărtez de niciun grup de clienți. Așa că trebuie să ne gândim la acei clienți pentru i10, i20, i30," a declarat acesta pentru publicația Autocar.

Chiar dacă a fost confirmată o generație pentru aceste modele de dimensiuni mici, cu siguranță ele vor primi un fel de electrificare, într-un final.

Trebuie să ne amintim că, începând cu 2035, Hyundai s-a angajat să comercializeze numai mașini electrice pe Bătrânul Continent.

via Autocar

Comentarii (1)

  • Sa speram ca Hyundai si Kia vor mai produce masinute mici de oras... ca vad ca restul s-au lasat pagubasi. :-(
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru