Hyundai Creta: imagini și detalii cu cel mai nou crossover urban

de Bogdan Mirică
Luni, 29.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a dezvăluit oficial primele imagini și detalii ale noului Creta, primul său SUV de segment mic, creat pentru a fura din clienții lui Nissan Juke.

Hyundai a dezvăluit oficial propunerea sa pentru deja aglomeratul segment al SUV-urilor mici. Coreenii își propun o felie importantă dn segmentul inaugurat de Nissan Juke și populat cu Peugeot 2008, Renault Captur, Ssangyong Tivoli sau Suzuki Vitara. Noul Creta, botezat după celebra insulă grecească, a fost dezvăluit oficial în India și urmează să își facă debutul inclusiv pe piața europeană.

Fiind un model global, Creta este similar modelului ix25, dezvăluit deja în China. Pe piața din Europa, modelul va fi prezentat oficial în toamna acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Dezvoltat pe platforma HIVE a grupului Hyundai-Kia, noul Creta adoptă o structură ușoară, modelată după filosofia de design Fluidic Sculpture 2.0. Aceasta presupune o grilă frontală hexagonală, blocuri optice ascuțite continuate pe aripile laterale și lumini LED pentru rularea pe timp de zi.

Esential 128 de cai putere dezvoltă cel mai puternic diesel disponibil în gama noului Hyundai Creta.
Propulsia va fi asigurată de un motor pe benzină și alte două dieseluri.
Unitatea pe benzină 1.6 Dual VTVT oferă 123 de cai putere și este conectat la o cutie manuală cu șase rapoarte. Cei care își doresc un motor diesel primesc motorizări CRDi de 1.4 și 1.6 litri. Aceasta din urmă garantează 128 de cai putere și poate fi asociată unei cutii manuale cu șase trepte sau, opțional, unei transmisii automate, cu același număr de rapoarte.

Noul Hyundai Creta este echipat cu lumini LED pentru semnalizare și pentru proiectoare, jante de 17 inch, un sistem audio cu șase difuzoare, un buton pentru pornirea motorului și un număr total de șase airbaguri.

Comentarii (4)

  • andi77
    Mai bine ii spuneau Hyundai Grexit ca sa fie in ton cu vremurile.
    15 6
  • daca ar avea si moatoare mai economice ar fain
    9 1
  • Seamana cu SSang Yong Trivoli.
    6 3
  • Ivanoff
    @Tibi, nu-i de tine domeniul auto, stai jos copile. Mai bine zis Creta seamana cu Soul, care la randul lui a fost plagiat de SSang Yong. Kia- Hyundai sunt acelasi grup.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru