Hyundai Creta va fi numele celui mai mic SUV coreean, rival al lui Nissan Juke

de Bogdan Mirică
Miercuri, 03.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a anunțat oficial că primul său SUV de segment mic se va numi Creta. Modelul își propune să rivalizeze cu Nissan Juke și Peugeot 2008.

Era doar o chestiune de timp până când Hyundai își anunța prezența în segmentul SUV-urilor subcompacte. Constructorul sud-coreean nu poate privi nepăsător la succesul unor modele ca Nissan Juke, Opel Mokka, Peugeot 2008 sau Renault Captur. Motiv pentru care a anunțat oficial că noul său SUV de segment B se va numi Creta.

Mulți credeau că acesta va purta numele conceptului ix25, prezentat în urmă cu un an, în luna aprilie, cu ocazia Salonului Auto de la Beijing.

Hyundai ix25 Concept anunţă rivalul coreean al lui Nissan Juke

Se pare că speculațiile au fost date peste cap de decizia constructorului de a-și boteza mini SUV-ul cu numele uneia dintre cele mai populare insule grecești.

Esential 2015 este anul în care se lansează noul Hyundai Creta.
În comunicatul oficial, Hyundai susține că a ales numele celei mai mari insule din Grecia pentru că acolo, în mijlocul Mării Mediterane s-au născut tradiția și cultura Eladei.
Mai mult, Creta este locul în care converg ideologiile continentelor Europa, Asia și Africa și, așadar, un nume potrivit pentru un SUV care își propune să aibă o acoperire globală.

Debutul mondial al noului Hyundai Creta va avea loc în a doua jumătate a acestui an în India. Modelul va fi apoi lansat, treptat, și pe celelalte piețe mondiale.

Comentarii (7)

  • creta?
    ... si unde-i buretele pt ca am alergie la numele hyundai !
    17 24
  • Sandu al-III-lea
    In sfarsit ceva mai frumos decat uratenia de Juke.Eu nu stiu cum a putut Nissan sa iasa cu asa ceva pe piata.Nissan Juke e printre cele mai urate masini vazute vreodata de catre mine.Bravo Hyundai.
    16 24
  • @Sandu

    parerea ta, decand a iesit pe piata, Juke a dominat topurile timp de 4 ani. Odata cu aparitia lui Captur si 2008 lucrurile s-au schimbat reusind in 2014 si Mokka sa-l depaseasca. Acum nu cred ca "uratenia" este cea care il trage in jos ci lipsa spatiului interior si, in general, a ergonomiei mai deficitare.

    Ca nu iti place tie...how cares?...dar raspunsul la "de ce au scos o "uratenie"?"....pai a deschis o nisa de piata pe care a dominat-o copios ducand la aparitia unor modele pe cat de interesante pe atat de...inutile.

    PS. parerea mea
    13 5
  • someone
    eu sant mai curios de aparatia acestui model legat de motorizarile noi din gama hyundai....concurenta e din ce in ce mai puternica in acest segment, iar un producator din top 5 mondial nu putea sa lipseasca
    @ vianu: cred ca ai vrut sa scri : WHO cares? parerea mea, fara sa fiu rautacios :P
    4 1
  • @someone.......corect, ms :)
    5 0
  • Mie imi place Juke. Am inteles ca va primi o nouă generație. E drept că spațiul interior, portbagajul și modularitatea scăzută l-au dezavantajat însă aceste probleme se pot remedia.
    Cât privește titulatura, ”Creta” are o simbolistică mult mai importantă in restul Europei decât in Balcani. E bun pentru un astfel de model.
    5 1
  • Pronuntia se apropie de "crétin" in franceza, deci nu vad ce simbolistica ar avea in vestul Europei de exemplu...nu prea atragator
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru