Hyundai desface șampania: 3 milioane de mașini asamblate la uzina din Nosovice, Cehia

de Cornel Șocariciu
Duminica, 02.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a produs 3 milioane de mașini la uzina din Nosovice, Cehia. Fabrica a fost deschisă în 2008, iar zilnic, cei 3.300 de angajați produc 1.500 de mașini noi.

Angajații fabricii Grupului Hyundai din Nosovice, Cehia, au motive de sărbătoare: din 2008 și până astăzi au asamblat 3 milioane de mașini. În prezent, în cadrul uzinei sunt asamblate următoarele modele: i30 în toate versiunile de caroserie și SUV-ul Tucson.

Exemplarul cu numărul 3 milioane este un Hyundai i30 N, versiunea de performanță a hatchback-ului asiatic. Sub capota acestuia se află un motor de 2.0 litri care oferă 250 de cai putere și 353 Nm. De asemenea, fanii pot opta și pentru pachetul Performance care crește puterea motorului până la 275 de cai.

"Este o bornă importantă atinsă de Grupul Hyundai, iar acest lucru demonstrează angajamentul constructorului față de publicul european", a declarat Dong Woo Choi, CEO-ul Hyundai Europe.

În prezent, în fabrica din Nosovice lucrează 3.300 de angajați, iar zilinc sunt asamblate 1.500 de mașini. Conform oficialilor asiatici, capacitatea de producție este de 300.000 de unități pe an.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru