Hyundai dezvoltă un sistem Smart Cruise Control bazat pe inteligență artificială: mașina va conduce conform stilulului șoferului

de Daniel Popescu
Marti, 22.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai dezvoltă un sistem avansat Smart Cruise Control bazat pe inteligență artificială prin care mașina va conduce singură conform stilului de condus al șoferului.

Sistemul Smart Cruise Control utilizat în prezent de Hyundai permite mașinii să conducă singură pe autostradă pe aceeași bandă cu păstrarea distanței de vehiculul din față la o viteză preselectată de șofer.

Constructorul sud-coreean a anunțat însă că intenționează să dezvolte această tehnologie cu ajutorul inteligenței artificiale pentru ca sistemul să funcționeze cât mai aproape de stilul de condus al șoferului.

Astfel, o serie de senzori obțin date despre stilul de condus al șoferului, în funcție de distanța pe care acesta o respectă între vehicule, modul în care accelerează și cât de repede reacționează la condițiile de drum.

Ulterior, aceste date despre stilul de condus al șoferului sunt implementate în cadrul sistemului Smart Cruise Control. Sud-coreenii afirmă că pot obține în acest fel peste 10.000 de tipare de comportament în trafic.

Hyundai susține că a decis să dezvolte un astfel de sistem pentru că unii șoferi nu se simt confortabili să utilizeze sistemul Smart Cruise Control din cauza faptului că acesta are un comportament diferit de cel pe care l-ar adopta aceștia pe șosea în absența tehnologiei.

Noul sistem a fost deja catalogat de nivel 2.5 din 5 în funcție de gradul de autonomie pe care îl oferă mașinii.

Noul sistem va purta numele SCC-ML (Smart Cruise Control - Machine Learning) și va apărea pe viitoare modele de serie ale celor de la Hyundai, însă nu este clar când va avea loc debutul propriu-zis.

Via Hyundai

Comentarii (3)

  • Deci vom vedea stilul...pe linia de tramvai, cu geamul deschis prin care se scurge scrumul si chistoacele, in timp ce va dispera clacsonul...
    5 1
  • mircea badea
    nu cred ca poate calcula si presimti ca mine.
    2 0
  • Chiar daca-i sofer de BMW sau...betiv?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru