Hyundai HCD-14 - conceptul unui sedan coupe premium debutează la Detroit

de Bogdan Mirică
Marti, 08.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai va expune în cadrul Salonului Auto de la Detroit conceptul HCD-14, o propunere misterioasă care ar putea să se materializeze sub forma unui sedan coupe de segment premium.

Hyundai pune mare preţ pe apropiatul Salon Auto de la Detroit, programat să îşi deschidă porţile în cursul săptămânii viitoare. Tocmai de aceea coreenii propun un nou concept cu ocazia evenimentului american, concept anticipat deja de o imagine de tip teaser.

Aceasta surprinde profilul cu linii de coupe al unui sedan, trimiţându-ne cu gândul la nume mari din segmentul premium, cum ar fi Mercedes CLS şi BMW Seria 6 Gran Coupe.

Asocierea nu este deloc întâmplătoare, întrucât Hyundai chiar îşi înscrie noua propunere în segmentul de lux. Conceptul a fost botezat cu numele de cod HCD-14 şi intuieşte ”noua filosofie de design a modelelor premium Hyundai, tehnologia avansată 3D şi o nouă dinamică.”

Urmareste Automarket
Celelalte detalii despre concept nu au fost făcute publice, însă tot mai multe voci presupun că ar putea fi vorba despre un răspuns al coreenilor la ofensiva germană premium pe piaţa din Statele Unite.
Informaţii complete vor fi disponibile abia în data de 14 ianuarie, zi în care Hyundai va avea şi conferinţa de presă.

via Hyundai

Comentarii (12)

  • Interesant as putea sa spun +ca va avea 7 ani garantie.Iar la revanzare vei avea de castigat.
    4 8
  • Hyundai e p val...
    9 4
  • si daca...
    titlul era:,,Un teaser pt. noul audi A7"....?
    4 5
  • antonny
    iteresant atacul pe segmentul premium...... KIA K9 sedan si acum Hyundai HCD 14 sedan coupe .....
    6 4
  • N-am nimic cu acest design, dar mor cand ii aud pe toti cu "coupe". Da spuneti-i dom'le pe nume: sedan sau berlina sau limuzina.

    S-a dus pe apa sambetei conceptul de coupe, s-a pervertit sensul in ultimul hal. Putini mai disting ce inseamna intr-adevar un coupe in ziua de azi, cand pana si Seat Ibiza cu 3 usi trece drept "coupe".
    10 2
  • Totusi asta nu este viitorul Hyundai Genesis, in cursul lui 2013 va fi lansat a doua generatia si din primele imagini designul s-ar asemana cu teaserul asta.

    Dati search 2014 Hyundai Genesis si o sa va convingeti.
    1 0
  • AndreiRN
    Era si timpul.
    Hyunday ofera in USA 10 ani garantie si asta aduce vanzari foarte bune.
    Adevarul este ca tin la tavaleala mai mult de 10 ani si asta datorita seriozitati lor.
    Va avea probabil un motor V8 de 5 litri ca doar tot ei toarna blocurile de motor pt Ford.
    Or sa dea lecti la europene la capitolul Valoare.
    6 8
  • Sunt perfect de acord cu mntsn!! Renault Megane Coupe alta sudomie la adresa coupe-urilor.Ultimile coupe adevarate au fost Opel Calibra si Fiat Coupe.Alfa Romeo Brera mai mult e o compacta cu 2 ui decat coupe.
    5 1
  • @AndreiRN
    Pai deja cam dau lectii la valoare, 40 de mii pret de pornire pt Santa Fe...tu crezi ca daca au 10 ani garantie dupa 5 ani un Hyundai se devalorizeaza mult mai putin decat marcile concurente? Si un Rolls se devalorizeaza procentual cam la fel ca toate celelalte, dupa vreo 15 ani daca sunt intretinute sau editii limitate le creste din nou valoarea, nu mai exagera cu valoarea de revanzare ca Hyundai nu face nici masini super exclusiviste, nici unicate, garantia este raspunzatoare pt vanzarile bune pe care le au, atat, nu are treaba cu devalorizarea.
    6 1
  • AndreiRN
    Da, garantat ca un Hyundai dupa 5 ani se devalorizeasa procentual mai putin decat masinile concurente.
    Hyundai face masini bune dpvd mecanic si le vand la un pret foarte bun.
    3 6
  • Si cam cat crezi tu ca face un Santa Fe de 5 ani, cu inca 2 ani de garantie? Nou a fost 40 de mii, dupa parerea ta daca mai are inca 2 ani de garantie va costa cu cat in plus fata de concurenta? Sa nu-mi spui ca va trebui sa coste cel putin 25 de mii pt ca e "garantat" sa se devalorizeze mai putin.
    4 2
  • AndreiRN
    Eu ti-am raspuns Dane cu exemple concrete dar Puterea sa simtit frustrata si a sters mesajul.
    Romania.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru