Hyundai HCD-14 - imagini cu interiorul şi tehnologia futuristă a conceptului

de Bogdan Mirică
Miercuri, 30.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a dat publicităţii informaţii privind tehnologia revoluţionară cu care este echipat conceptul HCD-14, prezentat luna aceasta în cadrul Salonului Auto de la Detroit.

Hyundai a impresionat publicul prezent în cadrul Salonului Auto de la Detroit cu conceptul HCD-14, o abordare futuristă a segmentului dedicat coupe-urilor cu patru uşi. Pe cât de îndrăzneţ este designul exterior, pe atât de revoluţionar este interiorul high-tech al conceptului, presărat cu gadget-uri ce vor face deliciul pasionaţilor.

HCD-14 vine disponibil cu o tehnologie de detectare a ţintei vizuale (eye-tracking) şi recunoaştere a gesturilor (gesture-recognition). Sistemul complex are ca scop reducerea elementelor ce pot distrage atenţia şoferului în timpul mersului.

Un buton ascuns în spatele volanului porneşte un sistem de proiecţie pe parbriz a patru iconiţe sau pictograme. Poziţionate în parte de jos a parbrizului, ele reprezintă scurtături către funcţii ca telefon, sistem audio, temperatură şi navigaţie. Un senzor montat pe volan detectează mişcarea ochilor şoferului.

Urmareste Automarket
Astfel, cel de la volan poate să-şi fixeze privirea asupra uneia dintre cele patru iconiţe.
Sistemul de recunoaştere vizuală înţelege că aceea este funcţia pe care şoferul vrea să o folosească. În continuare, sistemul funcţionează în paralel cu cel de comandă vocală.

Atunci când şoferul alege să modifice temperatura din habitaclu, după ce a privit către iconiţa sistemului trebuie să simuleze cu mâna gestul de creştere sau de scădere a gradelor prin învârtirea imaginară a unei rotiţe clasice. Senzorii de detectare a mişcării, montanţi în plafon, citesc aceste gesturi şi ajustează temperatura.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru