Hyundai i30 N va primi cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj: lansarea este programată pentru 2019

de Daniel Popescu
Marti, 20.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai i30 N va primi cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj: lansarea este programată pentru 2019

Cu aproape un an în urmă, Hyundai a dezvăluit noul i30 N, versiunea de performanță a compactei i30, adresată clienților care vor un model cu performanțe mai bune. Echipat cu tracțiune față și motor turbo de 2.0 litri care furnizează până la 275 de cai putere și un cuplu de 353 Nm, i30 N are dezavantajul de a fi disponibil doar cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Oficialii Hyundai au admis în cele din urmă că absența unei cutii de viteze automată a avut un efect negativ asupra vânzărilor, iar aceasta "eroare" urmează să fie corectată abia la finalul anului viitor.

Astfel, în 2019, i30 N va fi disponibil și cu o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj. În plus, este posibil ca, după lansarea acestei versiuni, echiparea cu cutie de viteze manuală să fie retrasă din gamă. Această decizie va fi luată însă și în funcție de interesul manifestat de clienți, existând șanse reale să apară și alte îmbunătățiri pe lângă noua cutie de viteze.

"Gama i30 N se va adapta în timp.

Vom studia cum merge versiunea standard în anumite piețe", a precizat Andrew Tuitahi, manager de produs pentru divizia Hyundai din Australia.

Una dintre aceste noutăți ar putea fi introducerea unei versiuni cu tracțiune integrală, care ar necesita însă și o versiune îmbunătățită a actualului motor de 275 de cai putere. "Fără o cantitate mare de putere nu este nevoie de a trece la tracțiune integrală", afirmă Albert Biermann, șeful diviziei de performanță Hyundai N.

Via Motor1, CarAdvice

Comentarii (1)

  • Are cineva vreo informatie cu privire la aparitia N-ului pe piata romaneasca?
    Multumesc!
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru