Hyundai ix35 Fuel Cell va intra în producția de serie

de Dragoș Băltățeanu
Joi, 27.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a anunțat că va produce în serie modelul ix35 alimentat cu hidrogen. primele unități vor fi disponibile pentru achiziție în sistem leasing la finalul acestui an.

Hyundai a anunțat că va introduce în producție de serie versiunea alimentată cu hidrogen a modelului ix35. Acest model ce folosește pile de combustibil pentru a crea electricitate va fi produs doar în câteva sute de exemplare ce vor fi disponibile pentru achiziție în sistem leasing pentru persoane juridice și private. Modelul Hyundai ix35 Fuel Cell va fi produs la uzina din Ulsan, Coreea de Sud, Hyundai sperând ca în trei ani să producă 1.000 de exemplare. Dacă cererea va fi mai mare, Hyundai va introduce acest model propulsat cu energie alternativă în producție de serie mare.

Hyundai ix35 Fuel Cell folosește o pilă de conbustibil care convertește hidrogen-ul în electricitate. Energia produsă este stocată în acumulatorii litiu-polimer de 24 kW, care la rândul lor alimentează motorul electric al automobilului. Oxigenul necesar sistemului este preluat din aerul ambiental, în loc de aer comprimat, ceea ce mărește eficiența cu 50%, spune Hyundai. 

Urmareste Automarket
Hyundai ix35 Fuel Cell poate parcurge 587 km cu un plin de hidrogen, iar accelerația de la zero la 100 km/oră se face în 12.5 secunde, în timp ce viteza maximă este de 160 km/oră.

Via Hyundai

Comentarii (3)

  • si de unde cumparam pila de comb si mai ales ..cit costa??
    1 0
  • Felicitari Hyunda.Se pare ca sunt primii din lume care fac acest pas introducand la vanzare astfel de motorizari in productia de serie.
    3 4
  • AndreiRN
    Felicitari pt aceasta Premiera auto si sper ca sa apara si varianta pe gaz metan cat mai curand.
    Sau poate deja poate folosi si gaze.
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru