Hyundai lansează un sistem ce promite reducerea “drastică” a zgomotului din habitaclu: noua tehnologie va fi testată pe un model Genesis

de Paul Cosma
Luni, 11.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Hyundai a anunțat dezvoltarea unei noi tehnologii prin care vrea să obțină reducerea “drastică” a zgomotului din habitaclul mașinilor. Asiaticii susțin că noul sistem “Road Noise Active Noise Control (RANC)” este o premieră mondială și că acesta va fi testat pe un model al brandului Genesis.

Hyundai se laudă cu o nouă tehnologie - despre care spune că este prima de acest fel din industrie - ce vizează îmbunătățirea confortului din habitaclu.

Grupul asiatic susține că actuala tehnologie Active Noise Control (ANC) a fost înlocuită de Road Noise Active Noise Control (RANC), un sistem care promite reducerea zgomotului din interior cu până la 3 decibeli, adică la jumătate față de valorile actuale.

Potrivit Hyundai, RANC va asigura un habitaclu mai silențios prin emiterea unor unde sonore care să “blocheze” zgomotul resimțit în habitaclul mașinilor electrice sau al celor alimentate cu hidrogen.

Deocamdată, tehnologia va fi aplicată și testată pe un model Genesis, urmând ca RANC să fie disponibilă ulterior și pe modelele Hyundai sau Kia.

Via Hyundai

Comentarii (2)

  • mircea badea
    eu nu cred ca nu are si efecte negative aceste noise canceling.
    0 0
  • pai da
    Ce mai sistem inovator, se gasesc si casti cu active noise cancelling, chiar am testat niste casti middle range si chiar fac treaba.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru