Hyundai, partener oficial al Cupei Mondiale de Fotbal. Jumătate din mașinile furnizate vor fi electrificate

de Tiberiu Safta
Vineri, 21.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai va fi unul dintre partenerii principali ai ediției din 2022 a Cupei Mondiale de Fotbal din Qatar. În eforturile de face evenimentul mai sustenabil, marca sud-coreeană vrea ca 50% din vehiculele oficiale să fie electrice sau hibride.

În mai puțin de o lună va avea loc ceremonia de deschidere a ediției din 2022 a Cupei Mondiale de Fotbal, găzduită de Qatar. Printre partenerii principali ai celui mai mare turneu sportiv al anului este și Hyundai, care va furniza 446 de vehicule în total.

Printre aceste mașini se vor număra modele precum: Kona, Tucson, Sonata, Ioniq 5 și chiar modele ale mărcii de lux Genesis ca G80 și G70. Pe lângă aceste modele, grupul sud-coreean va furniza și 10 autobuze electrice.

De altfel, jumătate dintre cele 446 de mașini furnizate de Hyundai vor fi electrificate. Asta înseamnă că vor fi fie electrice, fie hibride. O asemenea decizie a fost luată în eforturile de a face turneul mai sustenabil. Bineînțeles, Hyundai va furniza și stații de încărcare cuprinse între 100 și 150 kW, care vor fi amplasate în locurile de parcare din jurul stadioanelor.

Mai mult, în cazul în care un vehicul rămâne fără energie, Hyundai va furniza și câteva exemplare Ioniq 5 pe post de mașini de intervenție, care vor reîncărca vehiculele principale în situații de urgență cu ajutorul tehnologiei V2L (Vehicle-to-Load).

La final, constructorul sud-coreean a început să susțină și un program de instruire pentru șoferii care vor conduce aceste mașini în timpul evenimentului.

Programul vizează, practic, utilizarea corectă a vehiculelor cu propulsie alternativă pe parcursul turneului.

Ediția din 2022 a Cupei Mondiale de Fotbal din Qatar va începe în 20 noiembrie. Marea finală este programată în 18 decembrie. Din păcate, naționala de fotbal a României nu a reușit să se califice la turneul final.

via Hyundai

Comentarii (1)

  • Seriff
    Atata propaganda pro electrice ca pe site-ul asta nu am vazut nicaieri in toata presa din Romania.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru