Hyundai prezintă conceptul TIGER X-1: vehicul pentru terenuri accidentate și zone greu accesibile

de Paul Cosma
Miercuri, 10.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a prezentat TIGER X-1, conceptul unui vehicul gândit pentru terenuri accidentate, ce este controlat de la distanță și nu necesită prezența unui echipaj uman.

Grupul Hyundai pune mare preț pe dezvoltarea vehiculelor neconvenționale și dezvăluie cel mai nou proiect din segmentul “Ultimate Mobility Vehicle” (UMV). 

Conceptul TIGER X-1, dezvoltat de studioul New Horizons (cu sediul în California), este menit să transporte bunuri și ajutoare în timpul situațiilor de urgență, în zonele greu accesibile. 

TIGER X-1 (acronim pentru Transforming Intelligent Ground Excursion Robot) are patru roți sub forma unor brațe robotizate. Este primul vehicul dezvoltat de Hyundai care nu are nevoie de prezența unui echipaj uman la bord, întrucât poate fi controlat de la distanță. 

Primul proiect Hyundai din sfera UMV a fost Elevate, fiind dezvoltat de același studio New Horizons și prezentat în 2020. 

Via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru