Hyundai și Kia dezvoltă un sistem automat de purificare a aerului: particulele fine vor fi eliminate înainte de sosirea șoferului la mașină

de Daniel Popescu
Vineri, 17.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai și Kia dezvoltă un sistem automat de purificare a aerului care permite eliminarea particulelor fine înainte de sosirea șoferului la mașină și monitorizarea permanentă a calității aerului.

Grupul Hyundai, din care fac parte Hyundai și Kia, a anunțat în această săptămână că dezvoltă un sistem care va permite creșterea calității aerului în mașinile produse de cei doi constructori din Coreea de Sud.

Principala noutate este introducerea unui sistem automat de monitorizare permanentă a calității aerului.

Astfel, sistemul automatizat va cataloga calitatea aerului drept excelentă, bună, decentă sau proastă și, în cazul în care constată că aerul este cel mult "decent" va activa automat sistemul de purificare a aerului, chiar și în cazul în care în mașina nu există niciun pasager. Cu alte cuvinte, particulele fine vor fi eliminate din aer chiar și înainte ca șoferul și pasagerii să intre în mașină, măsură care se va dovedi benefica în special în mediul urban.

În plus, în timpul rulării, sistemul de monitorizare a calității aerului va rămâne activ permanent și își va intra în atribuții atunci când calitatea aerului scade sub pragul "decent".

Calitatea aerului poate fi verificată permanent prin intermediul ecranului integrat în mașină, pe baza unui indicator cu 16 linii digitale.

Sistemul de purificare a primit numele Smart Air Purification System  și utilizează un senzor laser pentru o fiabilitate cât mai bună, precum și filtre de aer. Grupul Hyundai nu a anunțat încă ce modele Hyundai și Kia vor primi noul sistem de purificare a aerului și nici când vor fi acestea disponibile pe piață.

Via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru