Hyundai Staria este un monovolum de lux cu 11 locuri, care costă 56.000 de euro

de Paul Cosma
Joi, 19.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai Staria, MPV-ul futurist al constructorului sud-coreean, a fost lansat pe piața din Germania, acolo unde versiunea de top costă 56.000 de euro. Versiunile mai ieftine vor fi comercializate începând din 2022.

În aprilie, Hyundai a prezentat modelul Staria în premieră mondială, un MPV ce poate fi configurat pentru a găzdui până la 11 pasageri. 

Începând din această vară, modelul poate fi comandat pe o serie de piețe, inclusiv în Germania. Pentru moment, nemții pot comanda doar versiunea de top Signature, care pornește de la 56.150 de euro pentru varianta cu tracțiune față, respectiv 58.150 de euro pentru varianta cu tracțiune integrală. 

Potrivit publicației Carscoops, versiunea entry-level și altele intermediare vor fi comercializate începând din 2022. Cea mai accesibilă versiune ar urma să pornească de la sub 40.000 de euro. 

Staria a fost dezvoltat atât pentru transportul pasagerilor sau servicii de ride-hailing, cât și pentru transporturi comerciale. Hyundai spune că acest tip de vehicule PBV (Purpose Built Vehicles) reprezintă viitorul mobilității. 

MPV-ul are următoarele dimensiuni: lungime de 5.253 mm, lățime de 1.997 mm, înălțime de 1.990 mm și ampatament de 3.273 mm.

În cazul versiunilor cu două sau 3 locuri, capacitatea disponibilă devine de aproape 5.000 de litri. Hyundai susține că spațiul interior este suficient pentru a încărca trei europaleți în același timp. 

Ca motorizări, Hyundai oferă un diesel de 2.2 litri ce dezvoltă 177 de cai putere și un propulsor pe benzină de 3.5 litri cu 272 CP. Clienții care preferă motorina pot alege între o cutie manuală cu 6 trepte sau una automată cu 8 rapoarte. În cazul variantei pe benzină, doar cutia automată este disponibilă. 

Via Carscoops

Comentarii (9)

  • Haios, dar 11 locuri? - Coreenii s-or fi gândit la echipe de fotbal.
    Deși pare făcut pentru plutoane de Men In Black, deloc ecologiști însă cu diesel sau V8 - vezi Edikk, nici vătafii ET-ilor nu s-au e-zombificat-ficat. :-))
    27 11
  • Un competitor mult mai frumos si deosebit al lui vw t7.
    23 7
  • Clique
    Dacă Hyundai a prezentat acest mini bus, stați să vedeți că și restul vor prezenta ceva asemănător cu 11 locuri cât de curând!.

    Cam așa merge "competiția" și piața auto de câțiva ani buni
    6 2
  • pt asta cu 11 locuri nu ai nevoie de permis de conducere de autobuz? Cati aveti asa ceva?
    11 2
  • Edikkk
    11 chinezi poate.... şi bagaje zero !!!

    Realmente se va vinde pentru cele 6 locuri, maxim 7 (3 pe ultimul rând) şi având spaţiu pentru portbagaj.

    Foarte bune pentru familii care ar putea concura cu Chrysler Pacifica.

    Marea problemă este.... uzată moral de nouă.

    Culmea asemenea maşini familiale nu fac drumuri lungi multe pe an şi datorită spaţiului (podelei) foarte generos mergea de minune o versiune.... full electrică!

    Dar ei nu reuşesc să producă nici maşina lor electrică de bază.... cererea de baterii fiind imensă...

    Mda
    5 26
  • Interesant model. Sunt curios să îl văd în realitate, cred că arătă mai bine că în poze. La noi, versiunile cu peste 8+1 locuri se vor putea conduce cu D1 sau D.
    6 2
  • @Kirotract...
    salut maestre ... doar atit ... motorasul ala de 3,5 L e un V6 ... nu cred ca e V8 ...
    oricum, in anumite optici, ale anumitor persoane, stim noi "ca care" ... sunt uzate moral deja !!!

    drumuri bune s-aveti !
    7 1
  • Nu ne interzice nimeni să îl comandăm în versiunea 8+1 locuri.
    5 1
  • imi place noua linie de design hyundai, regasita si pe ioniq 5, sper s-o extinda si la alte modele
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru