Hyundai: "Taxiurile zburătoare" ar putea deveni realitate până în 2030

de Alexandru Monenciu
Sambata, 11.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Directorul de operațiuni al Hyundai Europa este de părere că primele taxiuri zburătoare ar putea apărea până în 2030. Constructorul asiatic are deja un concept pentru un asemenea vehicul, denumit S-A1.

În 2020, Hyundai a prezentat conceptul de "taxi zburător" S-A1, dezvoltat împreună cu Uber. Anul acesta, în luna noiembrie mai exact, marca asiatică a înființat o nouă companie, Supernal, care va fi responsabilă de lansarea pe piață a acestui vehicul.

S-A1(pur electric) are o viteză de croazieră de 290 km/h și poate zbura la o altitudine cuprinsă între 300 și 600 de metri. Hyundai estimează că primul său zbor comercial va avea loc în 2028.

Michael Cole, directorul de operațiuni al Hyundai Europa, este de părere că "taxiurile zburătoare" vor ajunge o normalitate până în 2030.

"Mai trebuie să treacă ceva timp până să punem totul în funcțiune. Credem că până la sfârșitul acestui deceniu, mobilitatea aeriană urbană va oferi o oportunitate excelentă de a scădea aglomerația din orase și de a reduce emisiile, fie că ne referim la mobilitate aeriană în interiorul orașului sau chiar între orașe," a declarat Cole pentru publicația The Guardian.

via The Guardian

Comentarii (1)

  • rotila
    de abia astept. atunci sa vezi accidente.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru