Hyundai va deschide o uzină nouă în Arabia Saudită. Vor fi construite mașini electrice și cu motoare termice

de Tiberiu Safta
Marti, 24.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a anunțat planurile sale de a înființa o uzină nouă de automobile în Arabia Saudită. Activitatea noii fabrici ar urma să înceapă în 2026, iar aici vor fi construite atât mașini cu motoare termice, cât și vehicule electrice.

Constructorul sud-coreean a dezvăluit că urmează să deschidă o uzină nouă în Arabia Saudită. Acesta este rezultatul înființării unei societăți mixte între Hyundai și Fondul de Investiții Publice din Arabia Saudită. Cea din urmă companie va deține 70% din acțiunile societății mixte și va contribui financiar la construirea uzinei, estimată a costa aproximativ 470 de milioane de euro.

Construcția noii uzine arabe va începe anul viitor, iar Hyundai spune că aceasta își va putea începe activitatea din 2026. La această uzină, constructorul asiatic va produce atât mașini cu motoare termice, cât și modele electrice. În prima fază, uzina va avea o capacitate de producție de 50.000 de mașini pe an.

Mai mult, înființarea noii uzine în Arabia Saudită va crea "mii de locuri de muncă noi" și va "accelera ecosistemul de automobile și mobilitate al Arabiei Saudite".

"Suntem încântați de potențialul acestei societăți mixte de a promova progrese semnificative în producția de vehicule prin promovarea unui viitor automobilistic sustenabil și ecologic în regiune", a declarat Jaehoon Chang, CEO-ul Hyundai.

"Eforturile noastre comune vor crea oportunități pentru inovație și progres pentru mediul înconjurător", a mai adăugat acesta.

via Hyundai

Comentarii (1)

  • Cătălin
    Pai e bine că vor deschide una noua, corect. Doar daca veneau în Romania, deschideau una veche.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru