Hyundai va readuce la viață primul concept al mărcii, Pony Coupe, din 1974

de Tiberiu Safta
Vineri, 25.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai, alături de compania de design italiană GFG Style, va reconstrui primul concept din istoria mărcii. Este vorba despre conceptul Pony Coupe din 1974, o mașină care a anunțat debutul mărcii sud-coreene în lumea auto.

Anul acesta se împlinesc 47 de ani de când Hyundai a debutat pe scena auto cu modelul compact Pony. Cu un an înainte de lansarea primului automobil de serie dezvoltat și produs integral în Coreea de Sud, Hyundai anunța debutul său cu un concept special în toamna anului 1974.

Special, deoarece conceptul era desenat de nimeni altul decât Giorgetto Giugiaro, cel mai faimos designer auto italian din toate timpurile. Acum, constructorul asiatic va reconstrui primul lor concept din istorie, cu ajutorul firmei de design GFG Style, fondată de Giugiaro și de fiul său, Fabrizio, în 2015.

Conceptul original a fost prezentat sub forma unui coupe futurist, având o caroserie cu muchii ascuțite. Design-ul conceptului original este folosit ca sursă de inspirație pentru mai multe modele din prezent ale mărcii sud-coreene. Poate că nu știai acest lucru, dar celebrul DeLorean DMC-12, desenat de același Giugiaro, a fost inspirat chiar de către conceptul Hyundai Pony Coupe.

„Am desenat Hyundai Pony când încă eram un designer tânăr la începutul carierei mele”, a declarat Giugiaro.

„M-am simțit foarte mândru de faptul că eram responsabil de crearea unui vehicul pentru o companie și o țară care era pe cale să preia o piață globală extrem de competitivă. Acum, sunt profund onorat că Hyundai mi-a cerut să reconstruiesc acest concept pentru posteritate și ca o sărbătoare a moștenirii mărcii”, a adăugat designerul italian în vârstă de 84 de ani.

Nu este pentru prima dată când Hyundai readuce la viață foste modele de serie. Anul trecut, constructorul asiatic a transformat un model Pony din prima generație într-o mașină electrică.

Conceptul reconstituit al lui Hyundai Pony va fi prezentat oficial în primăvara lui 2023.

via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru