Hyundai va vinde doar mașini electrice în Norvegia, din ianuarie 2023

de Alexandru Monenciu
Vineri, 30.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic anunță, în premieră, că va comercializa numai modele electrice în Norvegia, începând cu 1 ianuarie 2023.

Norvegia este una din țările care au îmbrățișat electrificarea la scară mare, iar Hyundai este o marcă preferată de clienții din această țară.

Spre exemplu, în intervalul 2020 - 2022, constructorul astiatic a livrat 25.000 de mașini în Norvegia, 92% dintre acestea fiind cu zero emisii. Cele mai populare modele au fost Ioniq și Kona Electric.

Acum, Hyundai anunță că, începând cu 1 ianuarie 2023, va comercializa numai modele electrice în Norvegia. Așadar, versiunea plug-in hybrid a lui Tucson și Santa Fe vor fi eliminate din portofoliul destinat acestei țări. Este încă incert ce se va întâmpla cu Nexo, modelul alimentat cu hidrogen.

În ultimii 6 ani, gama electrică de la Hyundai a inclus modele ca Ioniq, Kona Electric, Ioniq 5, iar recent acestora li s-a alăturat și Ioniq 6. Vor urma noua generație a lui Kona Electric, dar și viitorul SUV Ioniq 7.

În ceea ce privește modelul Ioniq 6, acesta a fost pre-comandat în număr mare pe piețele europene.

Spre exemplu, cele 2.500 de unități ale ediției speciale de lansare Ioniq 6 First Edition au fost sold-out în mai puțin de 24 de ore.

via Carscoops

Comentarii (10)

  • So, it begins
    6 16
  • Nu le e frica sa dea faliment in curand?
    Cum sa vinzi doar electrice si intr-o tara cu temperaturi scazute jumatate din an?
    Nu li s-a facut frica la norvegieni inca de autonomie scazuta iarna si ca nu le pot incarca?
    Oare aia cum pot circula cu electricele pe autostrazi? Ca ei au, spre deosebire de romani. Ei au si mai multa minte comparativ cu romanii. Si putere de cumparare mai mare. Si multe in plus.
    13 7
  • Norvegia = zero pentru Hyundai pe piața auto unde oricum nu vindeau mare lucru, este un caz izolat, adică o știre doar cu titlu informativ și zero relevantă. Majoritatea norvegienilor și le înmatriculează in Bulgaria ;)
    9 9
  • A se vedea câte camper-e au norvegienii și pe unde umbla… toate diesel.
    11 6
  • Superior
    Nea Vali, i-a vezi ce zice nenea

    https://youtu.be/jjiIwcVqflY
    3 1
  • @Dutz

    Da, da, norvegienii sunt proşti şi românii sunt foarte deştepţi

    Să vezi ce ţară de kkt este Norvegia şi ce ţară uimitoare este România

    Ha ha ha...

    Wake up diesel lover
    8 7
  • Ești total pe lângă, citește de 5 ori înainte sa dai sens sa fi sigur ca postezi unde trebuie. Articolului este despre decizia Hyundai și nu despre inteligenta sau lipsa ei in Norvegia, lucru la care nu am făcut nici o referite. Nu am comparat cu România, unde de altfel găsești și bun simț și oameni inteligenți, doar ca nu se văd de papagalii ca tine…
    PS, uiți foarte rapid, am un benzinar XC60 T6 ca mașina principala și un M2 pentru soție. Diesel doar când trag rulota, pe diesel am și biciclete electrice pentru toți 3.
    Hai, închide telefonul ca pierzi pușcătorile… cel mai important eveniment din viața ta penibila.
    8 5
  • Ia zi Mike
    cand vor inceta norvegienii sa exporte petrol? Ca fara petrol ar merge cu calul, ca nu mai e nici somonul ce-a fost. Nu e asa ca sunt destepti?
    6 3
  • @ia zi..
    daca erau inteligenti ca romanii isi luau de banii de petrol cate 2 tractoare de persoana si isi topeau toata zapada cu cenusa..
    1 3
  • O alta “descoperire” gen cercetătorii din UK… dacă vinzi petrol si-l ard alții la tine in țara zăpada nu se topește…. ce nu-i logic? poi cum sa treacă poluarea granițele așa fără pașaport, viza, șpagă. Așa ceva… clima este globală și se schimba in mii de ani… noi și flatulațiile noastre nu existam pentru clima mai limitărilor. Caldura vine doooooar de la Soare, știți voi sa-l dați mai încet așa de pe telefon??? Nu au prea mulți cohones sa spună adevarul așa ca mănâncă și ei o pâine de pe ecologie. Atenție reciclarea și folosirea cu bun simt a resurselor este cu totul altceva… la mulți ani!!!
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru