Hyundai vrea să dezvolte vehicule neconvenționale: primul proiect este Elevate, o mașinărie pentru misiuni de salvare

de Daniel Popescu
Joi, 01.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a deschis un studio care se va ocupa cu dezvoltarea unor vehicule neconvenționale. Primul proiect al constructorului este o versiune de serie pentru Elevate, un vehicul pentru misiuni de salvare.

Hyundai a anunțat în această săptămână deschiderea studioului New Horizons Studio, care are rolul principal de a dezvolta vehicule pentru călătorii în medii neconvenționale și off-road.

Noul studio își propune astfel să "modeleze viitorul" mobilității urbane și non-urbane printr-o serie de tehnologii proprii.

Primul proiect al noului studio este să dezvolte o versiune de serie pentru conceptul Hyundai Elevate, prezentat la târgul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la începutul anului 2019.

Conceptul respectiv face parte din așa-numitul segment UMV (Ultimate Mobility Vehicle) și este bazat pe o platformă modulară electrică ce permite utilizarea unor caroserii multiple, în funcție de necesități. Elevate va fi dezvoltat cu scopul de a reprezenta un important ajutor în misiunile de salvare necesare după calamități.

Acesta are patru roți sub forma unor picioare robotizate care includ motoare pentru propulsie independentă și care pot aborda orice tip de suprafață, indiferent cât de accidentată este aceasta.

Acestea pot simula atât mersul mamiferelor, cât și mersul reptilelor, astfel că se pot mișca în orice direcție.

De asemenea, picioarele se pot compacta pentru ca vehiculul să meargă direct pe roți, ca orice mașină normală, iar sistemul de suspensie pasivă permite o utilizare mai eficientă a energiei electrice pentru îmbunatățirea autonomiei.

În plus, Hyundai susține că poate folosi platforma și pentru a dezvolta taxi-uri care să poată fi utilizate în mediul urban, astfel că acesta ar putea fi un proiect viitor al constructorului.

Pentru moment, nu este clar când va apărea pe piața versiunea de serie a conceputului Elevate.

Via Hyundai, Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru