Imagini noi cu Lotus Emeya. Sedanul electric a trecut de faza de testare

de Alexandru Monenciu
Marti, 13.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus anunță că sedanul electric Emeya a trecut cu brio de faza de testare și dezvoltare. Aceasta a durat 3 ani, timp în care modelul cu zero emisii a călătorit în 15 țări de pe 2 continente.

Emeya este al doilea model pur electric al britanicilor de la Lotus, după SUV-ul Eletre. Sedanul este echipat cu 2 motoare electrice care dezvoltă 905 CP și 985 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în doar 2.78 secunde. Bateria are o capacitate de 102 kWh.

În ultimii 3 ani, Lotus Emeya a vizitat 15 țări de pe 2 continente și a fost testat în cele mai vitrege condiții. Spre exemplu, cea mai recentă sesiune, care a și conchis faza de testare, a avut loc în Ivalo, Finlanda, în interiorul Cercului Arctic.

Aici, la temperaturi care au ajuns și la -25 de grade Celsius, inginerii s-au concentrat pe calibrarea direcției, suspensiei, frânelor și, nu în ultimul rând, pe calibrarea sistemelor de asistență pentru a se asigura că acestea funcționează chiar și atunci când marcajele rutiere nu sunt foarte vizibile.

La final, Lotus Emeya a fost introdus într-o cameră frigorifică specială, unde temperatura a coborât până la -40 de grade Celsius.

În ultimii 3 ani, sedanul cu zero emisii a fost testat pe drumurile naționale din Marea Britanie, pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania, în munții Alpi și în Mongolia.

De asemenea, a ajuns și pe circuite ca Nurburgring Nordschleife și Nardo.

Înainte de a fi livrat, Emeya va mai trece printr-o sesiune de teste în Orientul Mijlociu, Statele Unite ale Americii și Australia.

via Lotus

Comentarii (2)

  • George Simion
    super! sper sa fie si cel mai vandut lotus. dar de ce nu e testat si pe la arabi prin desert?
    1 0
  • Banditos
    Trebuie sa citesti tot articolul sa afli.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru