Imagini noi cu prototipul viitorului Maserati MC20: italienii au pregătit un exemplar inspirat de Maserati Eldorado, monopostul pilotat de Sir Stirling Moss

de Cornel Șocariciu
Joi, 14.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a publicat o serie de imagini noi cu MC20. De această dată, prototipul viitorului supercar a fost inspirat de Maserati Eldorado, monopostul pilotat de Sir Stirling Moss în 1958. Versiunea de serie a lui MC20 va fi prezentată în luna septembrie.

La sfârșitul anului trecut, Maserati a publicat primele imagini "sub camuflaj" cu prototipul viitorului MC20 (Maserati Corse 2020). Inițial, lansarea noului supercar dezvoltat de constructorul italian a fost programată pentru luna mai, însă pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 a dus la amânarea evenimentului.

Conform oficialilor italieni, viitorul model va va fi prezentat în luna septembrie, la Modena, în cadrul evenimentului denumit MMXX: The Way Forward.

Acum, Maserati a publicat o serie de imagini noi cu un prototip MC20 special. Acesta a fost gândit ca un omagiu adus lui Sir Stirling Moss, iar prototipul acoperit complet cu camuflaj a fost inspirat de Maserati Eldorado, monopostul pilotat de britanic în 1958. De asemenea, de-a lungul carierei sale alături de Maserati, Moss a pilotat modelele 250F, Tipo 60 Birdcage, Tipo 61 și 300 S.

Conform oficialilor Maserati, dezvoltarea unui prototip MC20 dedicat lui Sir Stirling Moss subliniază caracterul sportiv pregătit de italieni pentru viitorul model de serie.

Viitorul Maserati MC20 este descris drept succesorul lui MC12, iar sub capota acestuia se va afla un motor dezvoltat 100% de constructorul italian.

Conform surselor, supercar-ul va fi echipat cu un propulsor V6 biturbo capabil să livreze peste 600 de cai putere, resursele acestuia urmând să fie gestionate de o transmisie automată cu opt rapoarte.

Comentarii (1)

  • Silueta pare reușită sub *machiaj*, dar și motoristic va sta bine -- un gen de Alfa 4C upgraded.
    Totuși, cu un astfel de model de nișă slabe șanse ca Maserati să-și revină pe linia de plutire -- ca și Alfa de fapt... păcat.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru