Imagini noi cu viitoarele Skoda Superb și Kodiaq: au parcurs peste 1 milion de km în teste

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 20.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul ceh de automobile a publicat imagini noi cu viitoarele modele Superb și Kodiaq din timpul testelor. Cele două au călătorit la Cercul Arctic, dar și în deșertul din Arizona.

Cehii de la Skoda pregătesc lansarea noilor Superb și Kodiaq. Dar, înaintea evenimentului care va avea loc în toamna acestui an, constructorul din Mlada Boleslav publică acum o serie de imagini noi din timpul testelor.

În ultimii doi ani, prototipurile au acoperit peste 1 milion de kilometri în teste. Cele mai recente sesiuni au avut loc la nord de Cercul Arctic, dar și în deșertul din statul american Arizona. Cu alte cuvinte, mașinile au experimentat temperaturi cuprinse între - 30 și 50 de grade Celsius.

Aceste condiții le-au permis inginerilor să vadă cum se comportă diferitele componente, inclusiv sistemul de propulsie plug-in hybrid, care va oferi peste 100 de kilometri autonomie în modul pur electric.

Skoda păstrează misterul în ceea ce privește aspectul exterior al noilor generații Superb și Kodiaq. Interiorul nu mai este de ceva vreme o surpriză, având în vedere că cehii au publicat deja imagini cu habitaclul.

Așa cum era de așteptat, cele două modele vor împărți mai multe elemente, inclusiv instrumentarul digital de bord, cu ecran de 10 inch, dar și display-ul central de 13 inch al sistemului multimedia.

În ceea ce privește gama de motorizări, Skoda a anunțat până acum o unitate de 1.5 litri, pe benzină, cu sistem mild-hybrid și 150 CP, un agregat de 2.0 litri benzină, în versiuni de 204 CP și 265 CP, propulsor diesel de 2.0 litri cu 150 sau 193 CP și un sistem plug-in hybrid cu 204 CP.

Indiferent de alegerea făcută, motoarele vin în compania unei transmisii automate cu 7 sau 6 trepte (ultima fiind rezervată versiunii PHEV).

Așa cum spuneam, noua generație a modelelor Skoda Super și Kodiaq vor fi prezentate în viitorul apropiat.

via Skoda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru