Imagini „scurse” cu noul Volvo EM90, primul monovolum al mărcii: motor electric de 272 CP

de Tiberiu Safta
Marti, 17.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Au apărut imagini neoficiale cu noul Volvo EM90, primul monovolum din istoria mărcii suedeze. Noul model primește un motor electric de 272 de cai putere, iar lansarea oficială va avea loc în noiembrie.

După ce am asistat la o serie de imagini sugestive de-a lungul acestui an, a venit timpul să facem o cunoștință în avans cu noul Volvo EM90. Acesta este primul monovolum al mărcii scandinave, iar imagini cu noul model în toată splendoarea sa au fost "scurse" pe internet. Asta pentru că noul model va fi vândut și în China, acolo unde trebuie să primească aprobare din partea Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației, care a publicat aceste imagini.

Fiind primul monovolum Volvo, noul EM90 este bazat pe Zeekr 009, un monovolum chinezesc. Caroseria lui EM90 are o siluetă asemănătoare, însă părțile frontale și din spate au fost redesenate pentru a fi în linie cu limbajul de design Volvo. În față avem o suprafață mare desenată sub forma unei grile acoperite, alături de faruri cu un aspect familiar și cu câteva prize de aer montate în bara de protecție.

Partea din spate are un aspect ceva mai simplu, însă avem și aici stopuri montate pe verticală cât și pe orizontală.

Din imagini mai putem remarca și elementele de decor cromate prezente în părțile inferioare ale caroseriei.

Alături de imagini, ministerul chinez a publicat și primele informații tehnice despre noul monovolum suedez. Astfel, noul EM90 măsoară 5206 milimetri în lungime, 2024 de milimetri în lățime și 1859 de milimetri în înălțime. Ampatamentul este exact același cu Zeekr 009, lung de 3205 milimetri.

Monovolumul va fi disponibil cu jante de 19 inch sau de 20 de inch, va avea 6 scaune, iar modelul cântărește 2763 de kilograme.

La final, mai aflăm că Volvo EM90 va fi propulsat de un motor electric montat în spate, care dezvoltă 272 de cai putere. Nu se știe, deocamdată, dacă vor exista și versiuni mai puternice sau cu tracțiune integrală. De asemenea, autonomia și capacitatea bateriilor rămân necunoscute.

Lansarea oficială a lui Volvo EM90 va avea loc în 12 noiembrie.

via Motor1

Comentarii (4)

  • Andrei
    Shuttle pentru aeroporturi.
    3 0
  • Arctic
    Beko, Whirlpool, Gorenje, Candy, Liebherr
    9 3
  • Imi place. Si daca se bazeaza pe Zeekr 009, ar putea avea autonomie 800+ km (in realitate 700+). Ceea ce este arhisuficient. Daca pretul Zeekr este intre 73000 si 87000 euro, imi imaginez ca Volvo va fi in jurul 100000. O fi piata si pentru acest produs...
    2 0
  • Seriff
    Dacia Lodgy arata bine pe langa asta
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru