În 2022 vom face cunoștință cu o nouă Pagani Zonda

de Alexandru Monenciu
Marti, 04.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la LMM Design vor colabora cu Pagani pentru o ultimă Zonda. Mașina va face parte din seria 760 și va fi, potrivit părților implicate, un proiect unicat.

Cu un motor V12 aspirat natural și un sunet inconfundabil, Pagani Zonda a debutat în 1999, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Până în 2019 au fost asamblate 140 de exemplare, dar și o mulțime de ediții speciale.

Deși a fost înlocuită de Huayra, Zonda refuză să dispară. În 2022 vom face cunoștință cu un proiect unicat bazat pe celebrul model italian, ultimul din seria 760. Dacă primele patru sunt coupe-uri (inclusiv exemplarul deținut în trecut de Lewis Hamilton), cel de-al cincilea va fi Roadster.

De design se vor ocupa cei de la LMM Design, dar mașina va fi asamblată în totalitate la uzina Pagani.

Cu ocazia anunțului, LMM Design a publicat o serie de imagini din timpul procesului de dezvoltare, dar și o imagine teaser care dezvăluie silueta ultimei Zonda din seria 760.

În ceea ce privește motorul, mai mult ca sigur vom regăsi sub capotă unitatea V12 de 7.3 litri, furnizată de Mercedes-AMG. Propulsorul dezvoltă 760 de cai putere și 780 Nm cuplu.

via LMM Design

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru