În România au avut loc aproape 3.000 de furturi auto în 2017: țara noastră, locul al doilea în Europa în topul țărilor cu cele mai puține furturi auto

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 04.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aproape 3.000 de mașini au fost furate în România în anul 2017, de peste două ori mai multe decât în 2016, însă țara noastră ocupă locul doi în topul țărilor europene cu cele mai puține furturi auto.

Eurostat, institutul de statistică al Uniunii Europene, a publicat o serie de date cu privire la situația furturilor auto în cele 28 de state membre pentru anul 2017.

Astfel, în România au fost furate 2.927 de mașini în cursul anului 2017, de peste două ori mai multe decât în 2016, când 1.364 de proprietari au rămas fără mașini în urma unor astfel de evenimente.

Numărul de furturi este însă în continuare mai mic decât recordul de 5.428 de furturi înregistrat în cursul anului 2014. Datele raportate de Eurostat se bazează pe numărul de furturi raportate Poliției Române în perioadele respective.

Pe baza acestor date, România ocupă locul 2 în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cele mai puține furturi auto, cu 15 furturi raportate la 100.000 de locuitori, în timp ce prima poziție în top îi revine Danemarcei cu numai 4 furturi la 100.000 de locuitori.

Una dintre explicațiile pentru poziția ocupată de România în acest top este însă legată de faptul că țara noastră are unul dintre cele mai mici parcuri auto din România, în ciuda faptului că are cea mai mare populație din regiune.

Pe de altă parte, România este una dintre cele numai 8 țări membre ale Uniunii Europene în care numărul furturilor este în creștere, alături de Irlanda, Grecia, Spania, Letonia, Malta și Anglia.

Țările în care se fură cele mai multe mașini sunt de departe Italia, cu aproximativ 145.000 de unități furate în 2017, și Anglia, cu circa 112.000 de unități furate în același an.

Via EurostatLifenews

Comentarii (4)

  • relevant ar fi fost numarul de masini furate din total parc auto
    8 0
  • Imi aduc aminte infractionalitatea in domeniu din anii '90, atunci mi-am gasit masina fara roti ... Am avut noroc, prieteni de-ai mei au ramas fara masini. Explicatia situatiei actuale e mult mai simpla: valurile sucesive de imigranti au 'depopulat' Romania de cea mai mare parte a hotilor de masini care s-au mutat in Vestul Europei la masini mai scumpe si proprietari mai ... distrati.
    16 2
  • Pai nu prea ai ce sa furi; cum era " 3/4 din parcul auto este mai vechi de 12-15ani". Ce poti sa faci cu un harb, cum sa-l valorifici; poate la dezmembrari....un telefon este mai scump de valorificat si mai usor de transportat...
    16 0
  • Fara alehas
    @vianu
    ... si nr. furturilor pe fiecare marca in parte.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru