Indienii de la Tata neagă vânzarea de acțiuni la Jaguar Land Rover: Tata Motors deține 100% din grupul britanic

de Paul Cosma
Vineri, 01.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tata Motors a negat informațiile și zvonurile conform cărora se pregătește să vândă acțiuni la Jaguar Land Rover și, implicit, să-și reducă participația de 100% pe care o are la grupul britanic.

Anul 2018 a fost un adevărat fiasco pentru Jaguar Land Rover, grupul fiind puternic afectat de vânzările diesel slabe și de incertitudinea legată de Brexit.

Constructorul a raportat pierderi uriașe de circa 3.8 miliarde de euro în ultimul trimestru din 2018, în ciuda eforturilor sale de reducere a costurilor.

În acest context, presa internațională a speculat că patronii de la Tata Motors doresc să vândă o parte din acțiunile JLR sau să găsească un partener de joint-venture pentru dezvoltarea viitoarelor modele și tăierea costurilor.

Răspunsul indienilor a venit destul de rapid: “Nu este adevărat că Tata Motors caută să-și reducă participația la JLR.”

În prezent, Tata Motors deține 100% din Jaguar Land Rover și, deocamdată, nu s-a declarat dispus să renunțe la o parte din acțiunile grupului britanic.

Potrivit informațiilor oficiale, JLR are nevoie să obțină aproximativ un miliard de dolari în următoarele 14 luni pentru finanțarea investițiilor și pentru diferite cheltuieli, fiind luate în calcul mai multe variante, printre care și împrumuturile bancare.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru