Informații despre viitorul Audi RS3: motor turbo cu cinci cilindri de 2.5 litri și cel puțin 400 CP

de Cornel Șocariciu
Marti, 24.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Actuala generație Audi A3 va avea și o versiune de performanță echipată cu motorul de 2.5 litri cu cinci cilindri. Conform unor surse apropiate companiei, nemții vor veni și cu o variantă RS3 Performance cu până la 450 de cai putere.

La începutul lunii martie, Audi a prezentat noua generație A3 Sportback (foto). Hatchback-ul producătorului german mizează pe elemente noi de design, pe un interior plin de tehnologii moderne și pe o gamă generoasă de motorizări.

Modelul este disponibil și pe piața din România, prețul de pornire anunțat de constructorul german fiind de 28.070 de euro cu TVA.

Dar în scurt timp, Audi va prezenta și versiunea sedan a noului A3. Unul dintre prototipurile de teste a fost surprins în timpul unei sesiuni desfășurate în Suedia. Mai mult decât atât, exemplarul spionat a fost un RS3 Sedan, versiunea de performanță a noului model de clasă compactă.

Conform primelor informații, viitorul Audi RS3  va miza tot pe motorul turbo de 2.5 litri cu cinci cilindri capabil să ofere 400 de cai putere și 480 Nm. În același timp, există surse care vorbesc și despre o variantă Performance cu până la 450 de cai putere. Voci apropiate companiei spun că viitorul Audi RS3 va putea accelera de la 0 la 100 km/h în circa 4 secunde, iar viteza de top va fi limitată, la fel ca până acum, la 250 km/h.

Aceleași surse menționează că noul A3 Sedan ar urma să fie lansat în cursul lunii mai, în timp ce versiunile de performanță sunt așteptate spre finalul anului.

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru