Informații despre viitorul Hyundai Kona N: SUV-ul de performanță ar putea miza pe motorul de 2.0 litri al actulului Hot Hatch i30 N

de Cornel Șocariciu
Luni, 09.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul Hyundai Kona facelift va fi disponibil și într-o versiune de performanță dezvoltată de divizia N. Conform unor surse apropiate companiei, modelul ar urma să mizeze pe motorul de 2.0 litri care în prezent poate fi comandat într-o versiune de 275 CP pe Hot Hatch-ul i30 N.

Hyundai are în plan dezvoltarea unor modele noi de performanță. În prezent, constructorul asiatic are în gama europeană două produse: i30 N și i30 N Fastback.

Dar în perioada următoare, gama de vehicule de performanță dezvoltate de divizia N va creștere. Conform oficialilor Hyundai, anul acesta vom face cunoștință cu i20 N, Hot Hatch-ul fiind dezvoltat pornind de la noua generație a modelului de segment B.

În același timp, inginerii diviziei N pregătesc și o variantă de performanță pentru SUV-ul Kona (foto). O serie de prototipuri de teste au fost deja surprinse în timpul unor sesiuni care au avut loc în zona de nord a Europei.

Conform primelor informații, viitorul SUV de performanță va avea la bază versiunea Kona facelift, model pe care îl vom vedea în premieră în prima jumătate a anului curent.

Aceleași surse menționează că varianta de performanță a SUV-ului asiatic ar putea miza pe motorul pe benzină de 2.0 litri disponibil în prezent pe i30 N.

În cazul Hot Hatch-ului compact, propulsorul oferă până la 275 de cai putere și 353 Nm.

Totodată, divizia de performanță pregătește un pachet nou de caroserie și un interior cu accesorii sport preluate de pe i30 N.

Viitorul Hyundai Kona N va miza pe un sistem de frânare mai bun, va integra un sistem de răcire îmbunătățit, iar sistemul de evacuare va fi unul complet nou. Garda la sol va fi mai mică decât cea a versiunilor "civile", iar suspensia va fi și ea modificată.

Conform vocilor apropiate companiei, versiunea de performanță Kona N va fi prezentată tot în cursul anului curent.

Via | Motor1

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Daca va asteptati la ceva spectaculos de la HYUNDAI Kona facelift 2020, chiar nu este cazul - foarte probabil, acest facelift va avea in vedere (aidoma KIA Niro facelift 2020):
    - un sistem central, cu navigatia de 10,2" si
    - ceva leduri in partea spate....cam atat...

    O zi excelenta sa aveti!!!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru