Informații neoficiale: Alfa Romeo va lansa versiunea de serie a SUV-ului Tonale în luna septembrie

de Paul Cosma
Marti, 05.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul Alfa Romeo Tonale va primi o versiune de serie în luna septembrie, în timp ce vânzările din Europa sunt programate să înceapă în noiembrie 2021, potrivit unor informații neoficiale.

În cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2019, Alfa Romeo a prezentat conceptul Tonale. Prototipul dezvoltat de italieni anticipa un nou SUV de serie cu dimensiuni compacte și bazat pe platforma lui Jeep Renegade. În plus, Tonale va fi oferit și într-o versiune hibridă.

Ultimele informații neoficiale arată că Alfa Romeo va lansa versiunea de serie pentru Tonale în luna septembrie a acestui an, iar vânzările europene sunt programate să debuteze în noiembrie cu o ediție specială de lansare.

Modelul va avea la bază platforma lui Jeep Renegade, însă italienii vor aduce o serie de modificări acestei arhitecturi. Alfa Romeo a anunțat în 2019 că Tonale va fi oferit și într-o versiune cu sistem plug-in hybrid.

Italienii vor pregăti și trei moduri de rulare: Dual Power (performanțe maxime oferite de motorul electric și de cel cu ardere internă), Natural (comportament orientat către eficiență) și Advanced E (rulare pur electrică). Pentru moment, nu există informații cu privire la bateria pe care italienii o vor instala în viitorul Tonale.

Noul model Alfa Romeo va fi construit la uzina din Pomigliano, în urma unor investiții totale de circa un miliard de euro.

Via Motor1

Comentarii (3)

  • Giulia si Stelvio vor fi ultimele modele de sine statatoare, originale, pacat, au revenit la tractiunea spate dupa decenii. Noul SUV pe platforma de Jeep, noua Giulia, daca va mai exista, va fi un 508 pe dedesubt, pacat de istoria acestei marci.
    20 7
  • Johnny
    E incredibila lentoarea si faptul ca nu au reusit in atatia amar de ani sa scoata macar versiuni derivate din Giulia. Se laudasera ca platforma numita Giorgio e super evoluata dpdv mecanic dar la ce foloseste? Care modele se bazeaza pe o platforma lansata acu 5 ani? La VW ar fi fost innoita intraga gama, in toate marcile.
    16 4
  • @Johnny
    solutia este ca toate marcile din lumea asta sa fie cumpărate de VW. atunci toate ar fi profitabile, fiabile si cool !
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru