Informații neoficiale: Honda analizează opțiunea unui SUV cu design inspirat de la supercarul NSX

de Daniel Popescu
Luni, 05.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda analizează oportunitatea dezvoltării unui SUV cu elemente de design împrumutate de la supercarul NSX, potrivit unor informații neoficiale. Lansarea ar putea avea loc în preajma anului 2025.

Creșterea vânzărilor pentru SUV-uri a determinat numeroși constructori să lanseze game diversificate de modele în acest segment.

Potrivit publicației japoneze BestCarWeb, Honda analizează la rândul său opțiunea să extindă de SUV-uri printr-un model inedit care să preia elemente de design de la supercarul NSX.

Pentru moment, oficialii Honda doar discută la nivel teoretic o astfel de opțiune, în speranța de a genera o creștere a interesului pentru marcă și, implicit, o creștere a vânzărilor.

În cazul în care noul proiect va primi undă verde, planurile vizează utilizarea unui sistem de propulsie hibrid cu un motor pe benzină montat pe puntea față și alte trei motoare electrice pe puntea spate. De altfel, un astfel de sistem este disponibil și pe NSX, care oferă un motor pe benzină biturbo V6 cu capacitatea de 3.5 litri care generează 581 de cai putere și un cuplu maxim de 646 Nm. Unitatea de propulsie este echipată și cu filtru de particule.

Potrivit unor estimări neoficiale, noul SUV Honda ar urma să ajungă pe piața internațională cel mai probabil în preajma anului 2025, în cazul în care proiectul va fi în cele din urmă aprobat de conducerea constructorului japonez.

Via Motor1

Comentarii (1)

  • Ce zic aia de la Motor1: However, it does report that it’ll feature a front gasoline engine and a rear electric motor.
    Ce inteleg astia de la Automarket: În cazul în care noul proiect va primi undă verde, planurile vizează utilizarea unui sistem de propulsie hibrid cu un motor pe benzină montat pe puntea față și alte trei motoare electrice pe puntea spate.
    PS: Nu stiam ca NSX sa aiba un "sistem de propulsie hibrid cu un motor pe benzină montat pe puntea față și alte trei motoare electrice pe puntea spate".
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru