Înmatriculările Dacia au scăzut cu 32% în Franța în primele două luni ale anului: Sandero, locul 8 în topul pe modele

de Daniel Popescu, Foto: Dacia
Luni, 02.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a înmatriculat aproape 13.500 de mașini în Franța în primele două luni ale anului, în scădere puternică cu aproape 32%, astfel că Dacia Sandero a coborât pe locul 8 în topul celor mai înmatriculate modele.

Piața auto din Franța continuă să aibă parte de un debut de an dificil, potrivit celui mai recent raport semnat de Asociația Constructorilor de Automobile din Franța (CCFA), iar Dacia nu face excepție de la regulă.

Asociația menționează că Dacia a înmatriculat în luna februarie 7.619 unități în luna februarie, în scădere cu 26.9% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Scăderea a fost însă una mai temperată comparativ cu luna ianuarie, astfel că la nivelul primelor două luni ale anului Dacia a înmatriculat 13.471 de unități, în scădere cu 31.9%.

Rezultatele înregistrate de Dacia continuă însă să fie semnificativ mai modeste decât cele ale pieței auto franceze în ansamblu.

Asociația a anunțat pentru luna februarie aproape 168.000 de unități înmatriculate, în scădere cu 2.7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, o valoare mult mai mică decât scăderea de 13% din ianuarie. Astfel, la nivelul primelor două luni ale anului, înmatriculările totale au scăzut cu 7.8%, la puțin peste 302.000 de unități.

Scăderea mai puternică a celor de la Dacia este remarcată și în clasamentul înmatriculărilor pe modele.

De obicei, Sandero ocupă locul 5 sau 6 în topurile lunare, însă de data aceasta hatchback-ul s-a poziționat doar pe locul 8 cu 7.845 de unități și o cotă de piață de 2.6%. Între timp, Duster a încheiat lună doar pe poziția a 17-a, cu 3.974 unități și o cotă de piață de 1.3%.

Via CCFA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru